Fujifilm X-S10 officiell: spegelfri kvalitet, men “annorlunda” Ă€n andra Fujifilm

Fujifilm X-S10 officiell: spegelfri kvalitet, men

Fujifilm X-S10 Àr det nya spegelfri med utbytbara linser som vill föra den fotografiska upplevelsen som det japanska företaget erbjuder till en ny nivÄ. En maskin utformad för att vara annorlunda och komplettera de andra modellerna av X-serien, eftersom den integrerar hÄrdvara som liknar övre delen av intervallet men helheten sÀtts in i en innovativ design för Fujifilm, nÀrmare rÀckviddskamerorna nybörjarnivÄ och de i tÀvlingen. SÄ lÄt oss titta nÀrmare pÄ alla nyheterna med den hÀr maskinen.

Tekniska funktioner: Fujifilm X-S10

Att presentera det nya X-S10, betonade det japanska företaget omedelbart hur denna spegelfria har en helt annan instÀllning och kÀnsla jÀmfört med andra X-serier, som X-T4 och X-T30. Denna aspekt kan kÀnnas igen omedelbart genom att titta pÄ design: X-S10 har nÄgra klassiker vintage linjer Fujifilm-stil, men har en grepp mycket mer uttalad och ett annat arrangemang av övre ringmuttrar. MÄtten Àr ocksÄ mycket mer kompakta Àn en X-T4, vilket gör X-S10 mer hanterbar, bekvÀmare att bÀra runt halsen eller i en vÀska. Konstruktionskvaliteten Àr dock fortfarande mycket hög: den interna strukturen Àr gjord av magnesiumlegering och den Àr vÀldigt solid Àven om tropisering saknas.

PĂ„ toppen och pĂ„ baksidan finns det nĂ„gra fina nyheter. Kontrollerna har utformats om för att sĂ€kerstĂ€lla enklare enhandsmanövrering. JĂ€mfört med de andra X-serien finns det ingen multifunktionsratt för att stĂ€lla in tider och ISO i farten, utan en skoning för P / S / A / M-lĂ€ge, liknande det som ses pĂ„ Fujifilms nybörjarmodeller. PĂ„ baksidan finns det joystick för att hantera fokus och andra huvudkontroller. De OLED-sökare det Ă€r detsamma som X-T4, liksom LCD skĂ€rm 3 ″, helt justerbar. De saknas inte flash-pop, dörr USB-C för laddning, port mikro-HDMI och entrĂ© 3,5 mm uttag för mikrofonen. Spela in den för SD-kort det Ă€r singel.

Den interna hÄrdvaran Àr nÀstan identisk med den för Fujifilm X-T4, och det Àr bra nyheter. Vi hittar dÀrför det prisbelönta paret med sensor APS-C X-Trans CMOS 4 frÄn 26,1 MP och bildprocessor X-processor 4, som har gjort sÄ bra med X-T4 och placerat sig högst upp nÀr det gÀller prestanda och bildkvalitet. Kompatibilitet med XF-serie optik garanterar redan en mycket stor linsflotta. Att begrÀnsa sig till APS-C-kategorin Àr det svÄrt att hitta motstÄndare pÄ samma nivÄ.

Å andra sidan, systemet för IBIS 5-axlig stabilisering, som har fĂ„tt en helt ny design för att sĂ€kerstĂ€lla tvĂ„ grundlĂ€ggande fördelar: Ă„ ena sidan mĂ„tten – den Ă€r mindre och lĂ€ttare Ă€n X-T4 – och Ă„ andra sidan energiförbrukningen, ytterligare optimerad för att inte vĂ€ga maskinens övergripande autonomi . Prestanda Ă€r jĂ€mförbar med X-T4-systemet, med operationer upp till -7 EV och upp till 6 stopp.

Som sagt producerar allt detta en skytte kvalitet högst upp för APS-C-kategorin. Prestanda Àr praktiskt taget identisk med X-T4, med mycket trogen fÀrgÄtergivning, en serie upp till 8 bilder per sekund med mekanisk slutare och en mycket snabb autofokus, tack vare tekniken Face / Eye AF. Fujifilms fÀrgvetenskap finns ocksÄ i all sin kvalitet pÄ denna X-S10, dÀr du kan anvÀnda klassikern Filmsimuleringar redan sett pÄ andra X-serie modeller: finns tillgÀngliga 18 förinstÀllningar redo att anvÀnda, blÀddra bara med ringen lÀngst upp till vÀnster. Om du anvÀnder automatiskt lÀgekommer maskinen att ta hand om att sjÀlv vÀlja vilken som Àr den lÀmpligaste filmsimuleringen för den inramade scenen. Om du föredrar att stÀlla in fÀrgprofilerna manuellt kan du nu anvÀnda fyra kortplatser med positioner C1-C4.

Det finns ocksĂ„ goda nyheter pĂ„ videonivĂ„. Även om det i det hĂ€r fallet finns smĂ„ offer jĂ€mfört med X-T4, kommer de som vill göra professionella videor att ha bröd för tĂ€nderna: du kan skjuta in 4K / 30p 4: 2: 0 8-bitars pĂ„ SD-minneskort och in 4K / 30p 4: 2: 2 10-bitars via HDMI-porten. Om det kommer till upplösning Full HD du kan komma till 240p. Utformningen av de interna komponenterna har studerats för att sĂ€kerstĂ€lla bĂ€ttre vĂ€rmeavledning, sĂ€rskilt under lĂ„nga videoinspelningar. Även via den nya knappen Film du kan snabbt starta en inspelning i automatiskt lĂ€ge.

Programvarudelen har moderniserats ytterligare och presenteras nu meny tydligare och lÀttare att anvÀnda. NÀr du gÄr in i videolÀge finns det nu ett nytt upprÀkningsklocka pÄ toppen. Precis som de andra spegelfria i X-serien kommer den nya X-S10 att vara kompatibel med appen omedelbart FjÀrrkamera-APP och programvaran X webbkamera, medan stöd för gimbals och drönare kommer först vÄren 2021.

Produktion och priser

Fujifilm X-S10 kommer att sĂ€ljas i Italien frĂ„n mitten av november 2020 med priser frĂ„n och med 1019,99 € endast för kroppen, en lĂ€gre siffra Ă€n den för X-T4. Om du Ă„ andra sidan vill ta det som ett kit med en XF-serie optik, hittar du den kompletta prislistan hittills tillkĂ€nnagivna:

Fujifilm X-S10 endast kropp: 1019,99 €

Fujifilm X-S10 + XF 15-45mm: 1169,99 €

Fujifilm X-S10 + XF 18-55 mm: 1 469,99 €

Fujifilm X-S10 + XF 16-80 mm: 1.549,99 €

Hitta nÄgra nedan bilder av den nya Fujifilm X-S10sÄ att du kan beundra det frÄn alla hÄll. För mer information om det tekniska databladet rekommenderar vi att du besöker Fujifilms officiella webbplats till den hÀr adressen.

Fujifilm X-S10 – Bilder