Fyra nya anvÀndningsomrÄden för skrivaren

Fyra nya anvÀndningsomrÄden för skrivaren

Praktiskt taget alla hem och kontor har en skrivare kunna skapa dokument, foton och allt annat som kan transponeras pÄ vanligt papper. Trenden under senare Är Àr dock mot ett digitalt tillvÀgagÄngssÀtt, vilket gör dessa verktyg alltmer förÄldrade. I den hÀr artikeln vill vi rapportera nÄgra mycket speciella metoder som gör det möjligt för dig anvÀnd din gamla skrivare för att ge utrymme Ät din kreativitet.

LÄS OCH: BĂ€sta skrivare

1. Skapa anpassade etiketter

ÄteranvÀnd anpassad etikettskrivare

Om du Àr förtjust i konservering och DIY-matlagning tar detta trick dina hushÄllsprodukter till en mycket högre nivÄ professionell. Att göra din hemlagade etiketter du mÄste skapa ett dokument pÄ en kolumn vars bredd mÄste vara lÀmplig för behÄllaren och skriva ut det pÄ vanligt kontorspapper. Texten ska sedan tÀckas med en eller flera remsor med transparent förpackningstejp.

Det erhÄllna arket mÄste vara helt nedsÀnkt i vatten i 5-6 minuter för att sedan kunna separera pappersdelen frÄn den sjÀlvhÀftande delen. I det hÀr steget mÄste du vara försiktig sÄ att du inte tar bort nÄgra bokstÀver frÄn bandet. Nu kommer du att ha fick din etikett som du kan anvÀnda pÄ glas, plast och metall. För att stabilisera allt kan du anvÀnda ett lÀtt lager decoupage fixer.

2. Överför bilder till trĂ€

AnvĂ€nda sjĂ€lvhĂ€ftande pappersark Ă€r utmĂ€rkta för att överföra utskrifter till trĂ€ och metall. Skriv bara ut pĂ„ den glansiga sidan utan den sjĂ€lvhĂ€ftande delen, och var försiktig sĂ„ att du inte rör vid blĂ€cket, mĂ„ste du placera den tryckta sidan pĂ„ yta att anpassa och applicera lĂ€tt tryck. Även i det hĂ€r fallet kommer ett lager sprayfixeringsmedel att göra arbetet mer definitivt.

3. Skriv ut tÄrtdekorationer, servetter och presentpÄsar

ÄteranvÀnd kakskrivare

I tĂ„rtdesign, mycket populĂ€rt de senaste Ă„ren Ă€ven i hemmesektorn, anvĂ€nds det ofta “Ätbara foton” för att ge en personlig touch till festkakor. För att uppnĂ„ denna effekt behöver du helt enkelt fĂ„ lite Ă€tbara lakan Ă€r matskrivare blĂ€ck, passar din modell. NĂ€r allt Ă€r installerat kan du börja skriva ut ditt bilder för kakor.

Att göra personliga servetter och presentpÄsar Àr mycket mindre komplicerat. skapa bara dokument i ditt favoritprogram, som har storleken pÄ objektet, ladda materialet pÄ skrivaren (var uppmÀrksam pÄ nÀsdukarnas tjocklek) och börja skriva ut. Om du har bra grafiska fÀrdigheter du kommer att lyckas fÄ resultat vÀrda ett brevpapper.

4. Skriv ut pÄ tyger

De med ambitioner frĂ„n mode designer de kan börja göra sina första kurser tryckning av tyger tack vare den hĂ€r proceduren … Först mĂ„ste du klippa ett tygstycke nĂ„got större Ă€n ett A4-ark och sĂ€nka ner det i ett handfat som innehĂ„ller förbehandlingen (se video nedan) i ungefĂ€r fem minuter. NĂ€r du har torkat det helt, ta en bit fryspapper (eller slaktpapper), placera den vaxade sidan pĂ„ tyget och överför vaxet med hjĂ€lp av ett strykjĂ€rn med medelstor effekt.

Tygarket mÄste nu klippas sÄ att det passar storleken pÄ ett A4-ark, varefter det Àr klart för skrivaren; den sida som ska skrivas ut Àr den icke-vaxade sidan. I slutet av utskriften kommer du att fÄ din anpassat tyg som ocksÄ kan sys pÄ klÀder för att ge en verkligen unik touch till din garderob.

Tack vare dessa procedurer vet du vad man ska göra med en gammal skrivare, utnyttja dina kreativa fÀrdigheter och skapa unika artefakter. Kommentarsektionen nedan Àr fortfarande tillgÀnglig för att skicka dina resultat.

Gata