Google arbetar fortfarande pÄ kvantdatorn

Google arbetar fortfarande pÄ kvantdatorn

Google har nyligen inrÀttat ett team av experter inom kvantdatorer, som kommer frÄn University of California, för att studera och bygga en ny kvantprocessor baserad pÄ superledare.

DÀrför det fysiska John Martinis och hans grupp kommer att gÄ med i Quantum Artificial Intelligence Lab (QuAIL) av Google, sida vid sida med personal frÄn NASA och av Universitetets rymdforskningsförening.

Kvantdatorer har lÀnge sett pÄ som den heliga gralen för datorer, tack vare processorer som behövde göra berÀkningar pÄ kort tid som en vanlig dator inte skulle slutföra pÄ miljoner Är. Men branschen tog nyligen en kall dusch nÀr den första kommersiellt tillgÀngliga kvantdatorn, D-Wave 2 (hÄrdvara kostade 15 miljoner dollar) visade sig vara ungefÀr lika snabb som en standardprocessor. Men det finns de som undrar just nu om D-Wave 2 faktiskt var en kvantdator eller inte.

Bara Martinis i oktober förra Ă„ret hade den sista “mardrömmen för varje fysiker” försöket att skapa en kvantdator, men uppenbarligen Ă€r varken han eller Google villiga att ge upp denna teknik. Spekulerar, om vi kombinerar kvantteknologi med DeepMind, ett företag som specialiserat sig pĂ„ artificiell intelligens som Google köpte i januari, skulle vi kunna möta den första kĂ€nnande roboten i historien pĂ„ mĂ„nga Ă„r.