Google, Facebook, Amazon och Microsoft i anti-Heartbleed-gruppen

Google, Facebook, Amazon och Microsoft i anti-Heartbleed-gruppen

Fallet som genererats av felet Heartbleed Ätminstone hade förtjÀnsten att fÄ huvudaktörerna pÄ webben att förstÄ hur mycket detta beror pÄ OpenSSL, och hur lite har gjorts för att förbÀttra det, men Google, Microsoft Àr Facebook de verkar ha lÀrt sig sin lektion.

LÄS OCH: Heartbleed: alla lösenord du behöver Ă€ndra

Ett projekt av Linux Foundation kallas Core Infrastructure Initiative, som syftar till att tillhandahÄlla medel till större mjukvaruinfrastrukturer som behöver det, sÄ att de kan stÀrka sitt sÀkerhetssystem. Projektet kommer inte att hantera medlen direkt, utan Àr mer en samlingsplats dÀr de stora företagen i nÀtverket, inklusive Google, Facebook, Intel, Fujitsu, Amazon Web Services, de kommer att betala minst $ 100 000 i minst tre Är och sedan gemensamt bestÀmma hur de ska agera.

Fonden har för nÀrvarande tolv abonnemang, vilket innebÀr att den redan kan rÀkna med 3,6 miljoner dollar.

De första ingripandena kommer uppenbarligen att gÀlla OpenSSL, men andra protokoll som ModSSL, PGP och OpenCryptolab talar ocksÄ om listan över insatser, och initiativtagarna till idén hoppas att denna ÄtgÀrd kommer att locka fler medel för att inkludera andra ÄtgÀrder som sÀkrar nÀtverket en gÄng för alla, tills nÀsta kris.