Google Pixel-grupptalan kan ge ägare upp till 500 dollar

Google Pixel-grupptalan kan ge ägare upp till 500 dollar

En ny stämningsansökan kan ge original Pixel-ägare en utbetalning på 500 dollar.

Google kommer att lösa en grupptalan mot ägare av Pixel som säger att företaget medvetet sålde telefoner med trasiga mikrofoner. Google bekräftade i mars 2017 att vissa Pixel-telefoner led av mikrofoner som fungerade intermittent eller slutade fungera helt, och problemet orsakades av en hårfäste i lödanslutningen på ljudkodeken.

Vid den tiden sa Google att de skulle vidta åtgärder för att förstärka mikrofonanslutningen på sina Pixel-telefoner. Vissa Pixel-ägare väckte talan mot Google mindre än ett år senare eftersom de var upprörda över att Google fortsatte att sälja sina Pixel-telefoner trots att de kände till mikrofonproblemen.

Pixel- och Pixel XL-enheter som tillverkats före den 4 januari 2017 omfattas av stämningen, och Googles föreslagna $ 7,25 miljoner förlikning innehåller några olika utbetalningsnivåer. Den högsta är $ 500, som kommer att ges till alla som hade en Pixel med en defekt mikrofon, returnerade den till en annan Pixel och fick en annan telefon med en trasig mikrofon. Den som bara hade en Pixel-telefon med en trasig mikrofon kunde få upp till $ 350, och alla som var tvungna att betala en självrisk kunde få tillbaka det beloppet. Slutligen kunde Google Pixel-ägare som inte hade några mikrofonproblem alls få upp till $ 20.

Domstolen har ännu inte gett sitt godkännande i det här fallet ännu, så Google Pixel-ägare kan ännu inte lämna in ett krav för deras nedskärning av 7,25 miljoner dollar. Det kommer att hållas en utfrågning den 5 juni där det preliminära godkännandet av förlikningen kan ges.

En telefons mikrofon är ganska viktig, så att du kan prata med människor under telefonsamtal och be Google Assistant att utföra uppgifter åt dig. Det är inte konstigt att Pixel-ägare var frustrerade över den trasiga mikrofonfrågan, och nu ser det ut som en upplösning är nära.