Google spekulerar i ett partnerskap med operatörer för Project Loon

Google spekulerar i ett partnerskap med operatörer för Project Loon

Project Loon, projektet född frĂ„n Google för att skapa ett globalt nĂ€tverk baserat pĂ„ “luftballonger” kvar under flygning i stratosfĂ€ren, riskerade han att göra Google till den största operatören i vĂ€rlden. Detta Ă€r uttalandet som Astro Teller slĂ€ppte pĂ„ tisdag till TechCrunch.

LÄS OCH: Project Loon, Google-ballongen som gĂ„r runt vĂ€rlden pĂ„ 22 dagar

Den ursprungliga idĂ©n var verkligen att köpa en frekvensspektrum och anvĂ€nda dem för att överföra signalen frĂ„n ballongerna till marken: pĂ„ rĂ„d frĂ„n Larry Page förkastades detta dock till förmĂ„n för en hypotes som Teller sjĂ€lv ansĂ„g vara bĂ€ttre (vars officiella roll vid Google X Ă€r “kapten för lanseringarna till mĂ„nen” – eller alla de projekt som anses vara omöjliga).

Det nya projektet förutser att Project Loon, i stÀllet för att anvÀnda egna frekvenser, hyr sitt nÀt till operatörer Àr leverantör lokal och sedan anvÀnda sina frekvenser för att överföra till marken.

Denna fascinerande idé involverar dock ocksÄ designförÀndringar: eftersom ballongerna inte Àr stillastÄende utan i rörelse kommer det att vara nödvÀndigt att var och en av dem kan stÀlla om frekvenser anvÀnds genom att gÄ frÄn operatör till operatör, eller till och med frÄn en stat till en annan.

Återigen visar Google hur det Ă€r möjligt att Ă„teruppfinna de tekniker som anvĂ€nds, den hĂ€r gĂ„ngen vĂ€nder helt upp begreppet virtuella mobilnĂ€toperatörer, och Ă€ven om Project Loon fortfarande Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n kommersiellt tillgĂ€ngligt, kan vi inte lĂ„ta bli att undra vad som kan komma ut ur Google X-laboratorierna i framtiden.

GATA: Gigaom