Google vill döda 404-felet

Google vill döda 404-felet

Fel 404: kanske inte alla kommer att veta namnet, men sÀkert har alla som har surft pÄ internet stött pÄ detta block minst en gÄng. 404 Àr faktiskt det fel som visas i vÄr webblÀsare nÀr vi försöker ladda en sidan kan inte nÄs.

LÄS OCH: Google 2.0 vill bygga hus och flygplatser

404-felet kan orsakas av olika faktorer, till exempel en tillfÀllig otillgÀnglighet för servern vi försöker frÄga eller brist pÄ Internet anslutning frÄn vÄr sida. Oavsett orsaken, det som förblir konstant Àr anvÀndarens frustration över att bara fÄ en tom sida.

GoogledĂ€rför bestĂ€mde han sig för att sĂ€tta stopp för allt detta genom att skapa en ny standard för webblĂ€sare, med namnet “Service Workers”, som bland de olika innovationerna inkluderar rĂ€dda av de besökta sidorna lokalt: ett slags cache, vilket gör det möjligt att lagra de webbplatser som redan har besöks. PĂ„ detta sĂ€tt kan webblĂ€saren, Ă€ven i hĂ€ndelse av tillfĂ€llig oĂ„tkomlighet, visa den sparade informationen snarare Ă€n en vĂ€rdelös felrapport.

Detta skulle uppenbarligen vara förĂ„ldrad information, som han medger Alex Russell, en mjukvaruutvecklare pĂ„ Google, som dock fortsĂ€tter med att sĂ€ga “Vi föredrar att ladda upp nĂ„got snarare Ă€n ingenting”.

Förutom att 404-felet försvinner (Ätminstone sÄ lÄngt det kommer att vara synligt för slutanvÀndaren) kommer Àndringen fortfarande att resultera andra förÀndringar: tack vare anvÀndningen av en lokal cache laddas faktiskt de sidor som besöks regelbundet mycket snabbare. Det kommer ocksÄ att vara möjligt spara mÀngden data som överförs, vilket Àr sÀrskilt anvÀndbart för tariffplaner som har en datagrÀns, som bara skickar den uppdaterade informationen mellan ett besök och ett annat. PÄ andra sidan myntet kommer webblÀsare sÀkert att bli tyngre och mer resurskrÀvande.

För att ta itu med dessa möjliga problem, Àr tekniken fortfarande under utredning, men Google Àr optimistisk, övertygad om att kunna integrera den i Chrome före Ärets slut. Nedan hittar du en video med tekniska förklaringar som du ocksÄ kan ta reda pÄ pÄ den hÀr lÀnken.

GATA: AndroidAuthority