Googles anstÀllda Àr nÀstan alla vita mÀn

Googles anstÀllda Àr nÀstan alla vita mÀn

Google slÀppte idag demografi över sina 50 000 anstÀllda runt om i vÀrlden. Resultatet Àr att de mestadels Àr mÀn (70%) och vita (61%).

Google det Ă€r inte dĂ€r vi vill att det ska vara nĂ€r det gĂ€ller mĂ„ngfald ”kommenterade VP för Google nĂ€r det gĂ€ller mĂ€nskliga resurser, Laszlo Bock.

Och vad gÀller uppgifter om etnicitet endast gÀller amerikanska anstÀllda, Àr 70% av de anstÀllda globalt fortfarande vita, medan 91% av dessa amerikaner Àr antingen vita eller asiatiska. NÀr det gÀller ledarpositioner Àr Ä andra sidan 70% mÀn och 72% Àr vita.

Detta faktum förstĂ€rker stereotypen att Silicon Valley-företag i första hand Ă€r en manlig verksamhet, och detta framgĂ„r Ă€nnu tydligare av det faktum att icke-teknologirelaterade positioner inom företaget endast Ă€r ockuperade av 52% av mĂ€n. fall, medan de mer “tekniska” Ă€r 83%.

Som delvis försvar mÄste det sÀgas att Google ocksÄ Àr ett av fÄ företag som offentliggör dessa uppgifter och mÄlar en situation som mÄnga lÄtsas att de inte ser. Det donerade ocksÄ 40 miljoner dollar till organisationer som frÀmjar datorutbildning för kvinnor och flickor.