Googles ballong orsakar blackout i Washington

Googles ballong orsakar blackout i Washington

Google bekrÀftade att en av ballongerna inblandade i Project Loon trÀffade en ljusstolpe och orsakade en mörklÀggning för vissa omrÄden i Washington förra veckan.

Företaget sa att ballongen landade pÄ ett kontrollerat sÀtt och meddelade flygbyrÄn nÀr det inte Àr kÀnt varför den trÀffade elkablarna.

TyvÀrr Google han har inget sÀtt att se till att en av ballongerna inte gör nÄgon skada nÀr den Àr nÀra marken, det tar bara ett andetag att förstöra den, och det Àr förmodligen orsaken till olyckan.

Emellertid mÄste kredit ges till Google att ha gjort allt för att förhindra och minimera sannolikheten för en olycka, eftersom ballonger vanligtvis landar i sÀkra omrÄden och Àr utrustade med automatiska fallskÀrmar som förhindrar för snabba nedfarter.

Project Loon Àr ett initiativ frÄn Google som syftar till att göra dessa WiFi-routerballonger för landsbygden utan bredbandsanslutningar, ballonger som normalt flyger lÄngt över kommersiell trafik, och som vanligtvis Àr sÀkra frÄn alla typer av olyckor, men det ovÀntade Àr alltid bakom hörnet.