Googles Lookout anvÀnder AI för att hjÀlpa synskadade att flytta och ansluta

Googles Lookout anvÀnder AI för att hjÀlpa synskadade att flytta och ansluta

Google har intensifierat sitt tillgÀnglighetsspel de senaste Ären och utvecklingen av artificiell intelligens har hjÀlpt det att skapa fler verktyg för att hjÀlpa dem med tillgÀnglighetsproblem. Det senaste verktyget som de nu gör tillgÀngliga för Pixel-anvÀndare i USA heter Lookout och Àr skapat speciellt för personer med nedsatt syn. Det Àr en app som hjÀlper dig att flytta runt okÀnda omrÄden och ocksÄ identifiera de saker runt dig som du kan ha svÄrt att se.

Lookout anvÀnder faktiskt samma underliggande teknik som Google Lens anvÀnder för att identifiera objekt som du riktar din kamera mot. Det kommer att berÀtta om mÀnniskor, text, objekt i utrymmet som du mobbar runt. Appen har tre lÀgen att vÀlja mellan. Utforska Àr för att identifiera objekt som finns runt dig. Shopping hjÀlper dig att lÀsa streckkoder och valutor. SnabblÀsning hjÀlper dig att lÀsa skyltar och etiketter runt dig och till och med hjÀlpa dig att sortera din post.

Du kan hÄlla enheten och peka pÄ omrÄden dÀr du behöver hjÀlp med. Men vad de rekommenderar Àr att du hÀnger din Pixel-enhet pÄ en snodd runt halsen eller placerar den i din skjortas framficka. Se bara till att din telefon pekar framÄt sÄ att din kamera och appen kan göra sitt arbete.

Google medger att appen Ă€nnu inte Ă€r perfekt. Appen tar en “bĂ€sta gissning” för att identifiera saker runt omkring dig. De uppmuntrar anvĂ€ndarna att skicka feedback till dem för att förbĂ€ttra dess funktionalitet. De har ett team för funktionshinderstöd som tar del av din feedback och förslag.

KÄLLA: Google