Googles projekt för att bota döden, Calico, skapar ett forskningscenter pÄ 1,5 miljarder dollar

Googles projekt för att bota döden, Calico, skapar ett forskningscenter pÄ 1,5 miljarder dollar

KalikÄ, företaget finansierat av Google som handlar om att förlÀnga den genomsnittliga livslÀngden för mÀn, förklarade igÄr sitt avtal med lÀkemedelsföretaget i Chicago AbbVie att utveckla nya lÀkemedel som riktar sig till Äldrande sjukdomar.

LÄS OCH: Ett mĂ€sslingvaccin som behandlar cancer

Var och en av parterna i avtalet har lovat att finansiera saken med 250 miljoner dollar, med möjlighet att nÄ 500.

Dessa pengar kommer att anvÀndas för att inrÀtta ett forskningscenter i San Francisco, dÀr KalikÄ kommer att kunna anstÀlla ett forskargrupp för att studera dessa nya lÀkemedel och vÀgleda deras utveckling. För sin del AbbVie den kommer att fokusera pÄ kliniska prövningar, storskalig utveckling och marknadsfördelning.

KalikĂ„ presenterades och stöddes av Google för det ambitiösa projektet för att “bota döden”, som anges av VD för Google Larry Page, frĂ„n Google-chefen Ventures Bill Maris och “futurologen” Ray Kurzweil, som Ă€r hos Google innehar ocksĂ„ positionen som “direktör för ingenjör”, men hittills var det inte vĂ€l förstĂ„tt vad hans syfte var.

Enligt Page ger behandling av cancer tre Ă„rs liv till vĂ€rldsgenomsnittet, och Ă€ven om det kanske lĂ„ter mindre futuristiskt Ă€n att “bota döden”, Ă€r detta förmodligen Calicos första, ambitiösa uppgift, och vi kan bara önska honom det bĂ€sta. .