HĂ€lsa i full fart med McLaren wearables

HĂ€lsa i full fart med McLaren wearables

I McLarens futuristiska huvudkontor och nÀrmare bestÀmt i McLaren Applied Technologies (MAT) -avdelningen har vi arbetat i flera Är för att fÄ teknologierna som anvÀnds i formel 1 till andra innovationsomrÄden.

LÄS OCH: Audi inleder ett lopp för att upptĂ€cka smarta bilars potential

Geoff McGrath, efter mÄnga Ärs erfarenhet inom racingbranschen, Àr nu vice vd för MAT och litar mycket pÄ sensorer och dess möjliga tillÀmpningar för personligt vÀlbefinnande. I racerbilar Àr det viktigt för att övervaka status för de olika komponenterna att förebygga ogynnsamma situationer och optimera prestanda.

Enligt McGrath ligger framtiden i bÀrbara apparater, vars sensorer nu Àr en enkel och billig teknik, och hur data som erhÄllits frÄn dem kan bearbetas för att förhindra och korrigera ohÀlsosamma beteenden, med fokus pÄ utveckling av anpassade algoritmer och modeller (som hÀnder pÄ Nest).

McLaren bygger sina racerbilar runt föraren och placerar honom först i en simulator vilket hjÀlper till att designa och anpassa fordonet. Detta tillvÀgagÄngssÀtt har antagits i andra projekt följda av biltillverkaren, sÄsom vissa system för att övervaka rugby- och fotbollslagens prestanda, biometriska sensorer för kliniska studier och vid Heathrow flygplats för att optimera markmanöver.

Nyckeln Àr dÀrför anpassning och företaget, i samarbete med, skulle arbeta för att slÀppa en bÀrbar dator som Àr innovativ inte bara inom hÄrdvara utan framför allt inom anvÀndargrÀnssnittet och datahantering.

Gata