Holografiska regnbÄgar för att göra chokladen Ànnu bÀttre

Holografiska regnbÄgar för att göra chokladen Ànnu bÀttre

dÀr choklad det Àr extremt gammalt: sÄ tidigt som 1000 f.Kr. anvÀndes mayaerna för att odla kakaovÀxten, men detta betyder inte att den inte fortsÀtter att konsumeras och uppskattas i stor utstrÀckning idag, sÄvÀl som att den Àr nyskapad.

LÄS OCH: SITU den smarta skalan som hjĂ€lper dig att gĂ„ ner i vikt

Att hÄlla traditionen i ett land som lÀnge har haft sin egen tradition kopplad till produktion av choklad, företaget Lausanne Morphotonix han har faktiskt upptÀckt sÀttet att skapa holografiska strukturer pÄ chokladens yta, uppenbarligen utan att anvÀnda skadliga Àmnen.

Den holografiska effekten skapas med ingenting annat Àn choklad: vi börjar frÄn en metallform, med graverade strukturer som bestÄr av mikrostrukturer som kan bryta ljus, varifrÄn en andra plastform skapas. Chokladen formsprutas sedan och mikrostrukturerna prÀglas pÄ den, vilket ger möjligheten att skapa unika ljuseffekter.

Processen fungerar med olika typer av choklad, men inte med alla: eftersom choklad Àr det enda sÀttet med vilket diffraktion skapas kan de möjliga kemiska skillnaderna mellan en variant och en annan pÄverka resultatet av operationen.

Företaget samarbetar nu med ett tyskt företag för att kunna ta ut de holografiska chokladerna till marknaden sÄ snart som möjligt. Vi litar pÄ att de kommer att lyckas pÄ kort tid, sÄ att vi kan Àta dem inte bara med ögonen.

GATA: C | Nett