Honda visar sin självkörande bil

Honda visar sin självkörande bil

Också Honda har beslutat att säga till när det gäller bilar som kör sig själva med denna modell av Acura TLX, visas dessa dagar i Detroit, som verkar jonglera mycket bra i stadstrafiken.

L√ĄS OCH: Hyunday presenterar en konvoj av automatbilar (video)

Det tog ungefär tre års forskning för att komma fram till den här modellen, vilket ledde till en serie sensorer, kameror och radarer som gör att bilen alltid vet var den är, vart den ska och vad som händer runt den. Acura TLX är perfekt kapabel att ta motorvägen, byta körfält. Systemet aktiveras enligt önskan enligt förarens vilja, så det är mycket användbart för situationer med intensiv eller särskilt jämn trafik. Det enda konstiga, enligt testaren, var att det var den enda bilen som respekterade hastighetsgränsen.

Enligt Hondas tekniker kan den här bilen känna igen föremål hundratals meter bort, så länge de är frontala. Den enda skillnaden från standardmodellen är en skärm där viss information visas, inklusive nästa drag som maskinen har beslutat att göra.

För tillfället har Honda inte gjort några planer för spridning av tekniken, som enligt huvudanalytikerna borde vara tillgänglig i alla avseenden runt 2020 och som sannolikt kommer att ha mer juridiska än tekniska problem.