Hur du fÄr ut det mesta av det oÀndliga antalet e-postadresser som tillhandahÄlls av Gmail

Hur du fÄr ut det mesta av det oÀndliga antalet e-postadresser som tillhandahÄlls av Gmail

En sak som förmodligen inte alla Àr medvetna om Àr att nÀr du registrerar dig för Gmail kommer du att ha ett nummer tillgÀngligt virtuellt obegrÀnsat adresser: detta hÀnder av tvÄ enkla skÀl:

DE poĂ€ng ignoreras: mariorossi@gmail.com och mario.rossi@gmail.com Ă€r samma adress Du kan lĂ€gga till ett “+” och nĂ„got för att följa det, och meddelandet nĂ„r dig Ă€ndĂ„, till exempel genom att skriva till din adress +saluti@gmail.com

Om dessa funktioner finns i vÄr adress, varför inte anvÀnda dem? Och det bÀsta sÀttet att utnyttja dem Àr filter.

LÄS OCH: 10 saker du inte visste att du accepterade genom att gĂ„ med pĂ„ Facebook och andra webbplatser

SÄ hÀr Àr nÄgra sÀtt du kan anvÀnda för att ordna till din inkorg:

1. Prenumerera pÄ nyhetsbrev

NÀsta gÄng du registrerar dig för en nyhetsbrev, försök anvÀnda en anpassad adress, till exempel din adress+news@gmail.com: pÄ detta sÀtt kan du stÀlla in ett filter pÄ Gmail och automatiskt placera alla meddelanden som tas emot pÄ den adressen inom en specifik etikett.

Utnyttja oĂ€ndliga gmail-adresser (2) Om dĂ„ mani frĂ„n nyhetsbrev har slagit dig, och du prenumererar pĂ„ mĂ„nga av dem, kan du till och med anvĂ€nda en personlig för varje tjĂ€nst, till exempel address+cucina@gmail.com eller address+android@gmail.com. De mindre intressanta av dem kan ocksĂ„ markeras som “inte viktigt“pĂ„ din fritid.

2. Ge nĂ„gra vĂ€nner status “Vip”

Precis som vissa meddelanden automatiskt kommer att vara “oviktiga”, kan du istĂ€llet bestĂ€mma dig för att göra motsatsen: besluta att endast förse nĂ„gra vĂ€nner med en viss adress, markerad med en punkt i en viss position eller genom nĂ„got som följer + som i exemplet tidigare kommer du att kunna filtrera deras e-postmeddelanden sĂ„ att de alltid Ă€r betrodda och Viktig.

Utnyttja oÀndliga gmail-adresser (3)

Sedan finns det aspekten mobil att tÀnka pÄ: tack vare den hÀr metoden kan du tystna allt om du vanligtvis anvÀnder Gmail pÄ din smartphone aviseringar men besluta att spela dem frÄn denna lilla krets av mÀnniskor.

3. Dela upp arbete och privatliv

Den första lösningen skulle uppenbarligen vara att ha tvÄ olika adresser att anvÀnda i arbetet och i vardagen, men det ger vissa komplikationer för dem som alltid vill vara tillgÀngliga och se till att lÀsa alla sina e-postmeddelanden omedelbart. SÄ om du vill ta emot alla dina meddelanden pÄ ett stÀlle, men ÀndÄ vara sÀker pÄ att du kan hÄlla dem Ätskilda, kan du anvÀnda tvÄ filter, som du stÀller in genom att ge alla dina affÀrskontakter en speciell adress, till exempel mariorossi+lavoro@gmail.com. lÄter dig markera varje arbets-e-post med en specifik etikett utan att behöva extra manuellt arbete.

Utnyttja oÀndliga Gmail-adresser (4)

4. Kontrollera ditt hem

NÄgra av er kan vara anvÀndare av IFTTT, det programmerbara verktyget som lÄter dig utföra ÄtgÀrder, nÀr en specifik utlösare har mottagits: varför inte utnyttja en personlig e-postadress för detta ÀndamÄl, för att anvÀndas för att anvÀnda vissa apparater i vÄrt hem?

Utnyttja oÀndliga gmail-adresser (5)

Bara för att ge ett praktiskt exempel kan du vÀlja att skapa din adress+luci@gmail.com och anvÀnda den genom att i huvudsak skicka e-post till dig sjÀlv: nÀr IFTTT, korrekt konfigurerat, ser ett meddelande som tas emot frÄn denna personliga adress, tÀnds lamporna i ditt hem.

5. Skapa en att göra-lista

Slutligen kan du behöva ha din Ă„taganden alltid tillgĂ€nglig: inget mer bekvĂ€mt Ă€n Gmail, nu tillgĂ€ngligt för alla plattformar som kan ansluta till internet. Med en personlig adress, skapad genom att lĂ€gga till suffixet “+ todo” till din, kan du skapa en todo-lista, till vilken du kommer att lĂ€gga till nya genom att bara skicka eller vidarebefordra e-post till din adress.

Utnyttja oÀndliga Gmail-adresser (6)

Fördelen med denna metod, jÀmfört med den klassiska penna och papper eller en av de mÄnga applikationerna för anteckningar, Àr möjligheten att lÀgga till alla typer av bifogad kan skickas via e-post, till exempel dokument, foton eller videor.

Dessa var uppenbarligen bara nÄgra exempel pÄ alla aktiviteter som du kan förenkla genom att dra nytta av det oÀndliga antalet adresser som görs tillgÀngliga för dig gratis via Gmail. Kan du tÀnka pÄ bÀttre? Har du en speciell idé? BerÀtta om det i kommentarerna!

KĂ€lla: Gizmodo