Hur en rymdstad skulle se ut i verkliga livet (foton och videor)

Hur en rymdstad skulle se ut i verkliga livet (foton och videor)

Science fiction-berÀttelser och filmer har nu vant oss vid tanken att mÀnskligheten i framtiden kommer att slÄ sig ner för att leva i enorma stÀder byggda i rymden: hur dessa stÀder Àr gjorda med specialeffekter Àr dock ofta helt orealistiskt. Han har funderat pÄ att fylla detta gap Bryan Versteeg, en konstnÀr som anvÀnder vetenskapliga principer för att förestÀlla sig futuristiska scenarier som ocksÄ Àr troliga. De Kalpana One Space Plant Àr en av dem.

LÄS OCH: Titta pĂ„ jorden frĂ„n den internationella rymdstationen

Resultatet Àr ett fascinerande scenario som endast bilder kan berÀtta. SÄ hÀr beskriver konstnÀren sitt arbete:

“De design av Kalpana One Space Establishment Ă€r resultatet av en forskning om de former och strukturer som en rymdorganisation kunde anta: mellan slutet av 60-talet och 80-talet definierades faktiskt nĂ„gra former som sedan blev en de facto-standard i diktera utseendet pĂ„ rymdstĂ€der i science fiction-serien och i film. Vissa av dessa former har emellertid strukturella svĂ„righeter och skulle möta rotationsstabilitetsproblem, medan andra inte har en effektiv anvĂ€ndning av utrymme för att optimera den resulterande beboeliga volymen.

Som ett resultat av detta form som kan vara lÀmplig för att förbÀttra strukturen och bostadsutrymmet Àr en lÄngstrÀckt cylinder. Tack vare designens storlek krÀver det dessutom vÀldigt fÄ korrigeringar för att undvika att vackla: med en radie pÄ 250 meter och ett djup pÄ 325 meter skulle den vÀnda pÄ sig sjÀlv med en hastighet av tvÄ varv per minut, vilket ger kÀnslan av Allvarlighetsgrad mark pÄ den nivÄ dÀr passagerarna skulle bo. Detta innebÀr att mÀnniskor kan leva lÄngt och passa, eftersom deras muskler skulle utvecklas precis som de gör pÄ jorden.

Eftersom denna miljö skulle vara det permanenta hemmet för alla dess invĂ„nare Ă€r det ocksĂ„ viktigt att den har den bekvĂ€mlighet och möjligheterna till distraktion som skulle göra mĂ€nniskor lyckliga, som gudar lekplatserEftersom den fysik som definierar rörelsen för en spark eller ett kast av en boll skulle vara vĂ€ldigt annorlunda, skulle vi dock se variationer av vissa utan tvekan underhĂ„llande tidsfördriv. I koncepten kan du ocksĂ„ se nĂ„gra förĂ€ndringar av sport och aktiviteter. “

verkliga livet rymdstad (11)

Vi lÀmnar dig dÄ till det spektakulÀra bilder och ai video- som visar ett hypotetiskt liv nÀr den mÀnskliga befolkningen kommer att bo i rymden. Vad tror du? Du skulle kunna leva fridfullt, trots alla bekvÀmligheter som Àr nÀrvarande, att veta att du Àr lÄst i en gigantisk rymdtopp?

GATA: Gizmodo