Hur man bygger din Ice Bucket … Luftkonditionering (video)

Hur man bygger din Ice Bucket ... Luftkonditionering (video)

L ‘Ishinksutmaningen Ă€r medvetenhetskampanjen mot SLA (Amyotroft lateralt syndrom) som i flera mĂ„nader, förutom att vĂ€cka en hel del uppmĂ€rksamhet pĂ„ en mycket allvarlig sjukdom och har hjĂ€lpt till samling av forskningsmedel, invaderar anslagstavlorna i varje socialt nĂ€tverk.

Men om du Àr trött pÄ att se mÀnniskor blöt och kalla kan du ta ett mer kreativt tillvÀgagÄngssÀtt och anvÀnda objektet i centrum för denna utmaning för att skapa en gör det sjÀlv luftkonditionering definitivt billigt. Förfarandet för att förverkliga Àr ganska enkelt och anvÀnder vanliga material.

LÄS OCH: Hur man bygger en DIY retrokonsol genom att spendera en handfull euro

I grund och botten behöver du ett par skopor, ett skum och en plast och en liten flÀkt. Skoporna kommer att borras pÄ sidan för att skapa utlopp och pÄ toppen med ett hÄl pÄ flÀktens diameter. NÀr flÀkten Àr fÀst vid locket, sÀtt bara in nÄgra flaskor fryst vatten inuti och aktivera ventilationen.

Luften som kommer att pressas in i skopan kommer att svalna i kontakt med isen och kommer att fly frÄn ventilationsöppningarna sÀnk rumstemperaturen omgivande. Enligt bevis frÄn skaparna kan detta luftkonditioneringssystem, Àven om det Àr rudimentÀrt, sÀnka lufttemperaturen frÄn cirka 28 till 5-6 ° C i nÀstan sex timmar.

Om du anvĂ€nder en flĂ€kt som drivs av solpaneler (som sĂ„dana för bilar) kan du göra din Ice Bucket till bĂ€rbar luftkonditionering. Även om sommaren tar slut kan du fortfarande göra det hĂ€r enkla projektet pĂ„ en av de grĂ„ vinterhelgerna och göra dig redo för nĂ€sta. Vi lĂ€mnar dig dĂ€rför med videon som i detalj illustrerar de steg och material som anvĂ€nds.

Gata