Hur man förhindrar Facebook frÄn att lÀsa vÄr historia för reklamÀndamÄl

Hur man förhindrar Facebook frÄn att lÀsa vÄr historia för reklamÀndamÄl

En stund sedan, Facebook hade tillkÀnnagett stora innovationer i sÀtten att identifiera potentiella mÄl för reklam-: i grund och botten förberedde han sig för att anvÀnda kronologi navigering av anvÀndare för att tillhandahÄlla en Ànnu mer riktad reklamtjÀnst. Som du kan förvÀnta dig efter ett sÄdant tillkÀnnagivande kommer hÀr en i rÀtt tid guide för att sluta lÀsa vÄr historia.

LÄS OCH: Facebook kommer att anvĂ€nda internethistoriken för mer riktade annonser

En första klargörande: med den hÀr metoden kan du öka din kontroll över hur Facebook delar dina data, men det betyder inte att företaget kommer att sluta samla in det. En pÄminnelse om vad du besöker Àr dÀrför ett mÄste, eftersom det Ànnu inte Àr möjligt att undvika att bygga en historia över dina surfvanor.

För blockera överföring av information för reklamÀndamÄl av Facebook mÄste du kontakta webbplatsen för Digital Advertising Alliance, ett internationellt konsortium av reklamföreningar som skapats för att ge anvÀndarna kontroll över deras data. Kom ihÄg att din webblÀsare mÄste kunna acceptera för att operationen ska lyckas SmÄkakor, sÄ om du anvÀnder AdBlock eller nÄgot annat program som blockerar dem du behöver inaktivera det fram till slutet av proceduren.

facebook historia 1

NĂ€r du vĂ€l har kommit till sidan kommer du att se skĂ€rmbilden ovan: om den inte redan var markerad vĂ€ljer du kolumnen “Företag som anpassar annonser för din webblĂ€sare” och vĂ€ntar pĂ„ att den ska analysera din cache.

facebook historia 2

VĂ€lj frĂ„n den resulterande Facebook-listan och om du ocksĂ„ vill utnyttja möjligheten nĂ„gon annan webbplats du vill förhindra att du lĂ€ser din historik. NĂ€r ditt val Ă€r klart klickar du pĂ„ knappen “Skicka in dina val”.

facebook tidslinje 3

NÀr det gÀller att lÀsa din historia frÄn datorÀr förfarandet avslutat. Med tanke pÄ spridningen av ansökningar för LÀsplatta Àr smartphoneDu kanske dock vill undertrycka lÀsning frÄn dessa enheter ocksÄ.

facebook historia 4

Om du har en enhet Äpple, som en iPhone eller a iPadmĂ„ste du gĂ„ till instĂ€llningar och vĂ€lj AllmĂ€nt> BegrĂ€nsningar> Annonsering (under avsnittet “Sekretess”). Flytta skjutreglaget för att aktivera “BegrĂ€nsa spĂ„rning för annonser” sĂ„ Ă€r du klar.

facebook historia 5

Om du anvĂ€nder en enhet istĂ€llet Android, vĂ€lj ikonen Googles instĂ€llningar och öppna varan Annonser: dĂ€r mĂ„ste du kontrollera artikeln “Inaktivera intressebaserade annonser”, och du kan blĂ€ddra fridfullt.

GATA: Gizmodo