Hur man fotograferar fyrverkerier med din smartphone

Hur man fotograferar fyrverkerier med din smartphone

NÀr du gÄr för att se gudar fyrverkeri du kommer knappast att mÀrka, förutom de pÄ himlen, lamporna som belyser publiken, som genereras av skÀrmarna pÄ smartphone av alla de som försöker fÄnga det ögonblicket i ett Foto. Problemet Àr att i allmÀnhet gör de flesta av dessa bilder inte showen pÄ himlen alls. SÄ hÀr Àr nÄgra tips för att fÄnga fyrverkerier pÄ bÀsta möjliga sÀtt.

LÄS OCH: Se fyrverkerier ur drönersynvinkel

  Boka en bra plats: Att ha en bra plats för inramning Àr uppenbarligen det första steget i att göra ett kvalitetsfoto. Förutom de vanliga uppmÀrksamheterna angÄende bredden pÄ utsikten eller panorama som du kan fÄnga tillsammans med brÀnderna, kan du dock Àgna en annan uppmÀrksamhet: om vind det kommer att blÄsa i riktning mot brÀnderna, det tar bort röken frÄn dig och tar den ur din ram.

  Hitta en stabil position: Du tar nattbilder, vilket krÀver lÀngre linsöppningstider Àn ett normalt foto: av den anledningen Àr det viktigt att kunna vara stilla, Àven om bara genom att hitta en stödpunkt som en vÀgg eller ett bord.

  TÀnk pÄ bilden: Inse var pÄ himlen eldarna skjuts och gör dig redo att springa mot den. Att jaga de olika lanseringarna gör det omöjligt för dig att slutföra din prestation.

  AnvÀnd exponerings- och inramningsblock: PÄ iPhone, som i mÄnga Android-terminaler, kan du lÄsa exponering och fokus med ett tryck pÄ skÀrmen. Om du anvÀnder ett fyrverkeri för mÀtning och tar nÀsta foto fÄr du verkligen bÀttre resultat Àn att förlita dig pÄ automatiska system.

  Zooma inte: Frestelsen Àr stark, eftersom dina bilder sannolikt kommer att ha omfattande mörka omrÄden, sÀrskilt om du inte Àr för nÀra fokus. Den digitala zoomen pÄ smartphones Àr dock bara en illusion, eftersom den inte gör annat Àn att beskÀra bilden, en operation som du alltid kan göra senare med ett fotoredigeringsprogram.

  HÄll det enkelt: AnvÀnd inte appar frÄn tredje part eller filter och effekter för att Àndra bilden. Du kommer bara att kunna öka fördröjningen av foto: ta bilden med enhetens inbyggda applikation och tillÀmpa alla Àndringarna vid ett senare tillfÀlle.

KĂ€lla: Gizmodo