Hur man fotograferar supermÄnen (foto)

Hur man fotograferar supermÄnen (foto)

NĂ€r fenomenet fullmĂ„ne sammanfaller med nĂ€rvaron av satelliten vid den nĂ€rmaste punkten mellan mĂ„nen och jorden i mĂ„nbana Ă€r det möjligt att observera den sĂ„ kallade “superluna“. Om du vill fotografera detta fenomen, vars första datum Ă€r exakt i kvĂ€ll, hĂ€r Ă€r nĂ„gra tips för att fĂ„ effektiva bilder.

LÄS OCH: Hur man fotograferar fyrverkerier med din smartphone

Var redo

Det första, naturligtvis: Àr att vara redo vid rÀtt tidpunkt. HÀr Àr de tre datumen i Är dÄ detta fenomen kommer att intrÀffa:

Lördag 12 juli

Söndag 10 augusti

Tisdag 9 september

Den verkliga supermÄnen kommer att vara den av 10 augusti, nÀr mÄnen ligger 356,896 kilometer frÄn jorden, men ocksÄ pÄ de andra tvÄ datumen kommer du att kunna observera fullmÄnar av sÀrskilt viktiga dimensioner.

Utrusta dig sjÀlv

LÄt dig inte luras: Àven om du kan fÄ tillfredsstÀllande bilder med alla tillgÀngliga verktyg, men för ett sÄdant sÀrskilt fenomen Àr det bra att ha Ätminstone:

Kamera reflex med teleskoplins eller kompaktkamera med lÄng optisk zoom
Stativ

FjÀrrkontroll för instÀllning av kamera eller timer

Hur man fotograferar supermÄnen (3)

LÀmna de automatiska instÀllningarna

Ta kontroll över din kamera: stÀll in vÀrdet pÄ ISO pÄ en lÄg nivÄ, sÄsom 100 eller 200, för att minimera buller. DE öppettider istÀllet beror de pÄ det omgivande ljuset som finns och pÄ effekten du vill uppnÄ: kom dock ihÄg att mÄnen Àr en ganska stark ljuskÀlla, och den rör sig förvÄnansvÀrt snabbt, sÄ du mÄste anvÀnda ganska korta tider.
För att justera kan du anvÀnda ömsesidig regel: AnvÀnd en f / 16 och fotografera med det ömsesidiga av ditt ISO-vÀrde som tiden. Om du till exempel tar bilder pÄ ISO 100. försök 1/100 av en sekund eller stÀng vÀrden.

Gör mÄnga tester

En blĂ€ndare vid f / 16 kan vara för smal – test Ă€ven ner till f / 11. Fördelen med att ha fler datum Ă€r att du kan att experimentera variera dina vĂ€rden, skriv ner resultaten (som du fortfarande kan analysera nĂ€sta dag pĂ„ datorn tillsammans med fotograferingsdata) för att göra din teknik perfekt och bli riktigt redo i det viktiga ögonblicket.

AnvÀnd manuell fokusering

L ‘autofokus och dĂ„liga ljusförhĂ„llanden brukar inte komma överens sĂ„ bra. Genom att anvĂ€nda manuell fokus kan du bestĂ€mma exakt vad du vill uppnĂ„.

Hur man fotograferar supermÄnen (5)

AnvÀnd lÀmplig exponeringsmÀtmetod

BestÀm vilket foto du vill fÄ:

Om det du letar efter Àr en ensam mÄne som stiger över en svart himmel (eller pÄ ett panorama som bestÄr av silhuett mörk), mÀtning flÀck gör att du bara kan exponera endast himmelkroppen. Om du har andra element i ramen, till exempel en del av panorama, som du inte vill försvinna, kan du anvÀnda istÀllet utvÀrderande mÀtning oa matris.

I vilket fall som helst, försök fortfarande ta flera bilder genom att blÀddra upp till ett par stopp mer eller mindre för att vara sÀker pÄ att minst ett foto Àr anvÀndbart.

LÄt skakningarna försvinna

Förutom att anvÀnda en staffli, praktiskt taget obligatoriskt i denna typ av fall, Àven hur du startar skottet kan införa oönskad rörelse: det Àr dÀrför det Àr tillrÄdligt att ha en fjÀrrkontroll för att börja ta bilden utan att behöva röra vid kameran fysiskt.
Alternativt kan du helt enkelt anvÀnda en selfie: StÀll in kameran pÄ de vÀrden du vill ha och starta sjÀlvutlösaren för att skjuta upp den tid det tar för att undvika att spela in de rörelser som orsakas av din hand.

Spela med kompositionen

Det klassiska mÄnskottet pÄ den mörka himlen Àr verkligen fascinerande, men inte för mycket kreativ inte heller original. SÄ tÀnk pÄ vad du har runt dig: du kan till exempel fÄngabörjan av supermÄnen, med hjÀlp av landskap och byggnader som bakgrund.

Perigee Moon

Dessa var nÄgra rÄd, vilket vi hoppas kommer att vara anvÀndbart för dina fotosessioner, bÄde ikvÀll och för de nÀsta. Om du kan fÄ nÄgra fantastiska bilder, visa oss i kommentarerna!
GATA: C | Nett