Hur man laddar en telefon helt enkelt genom att komma in i ett rum utan kablar

wireless-chg1a

trÄdlöst-chg1a

En grupp forskare frÄn Korea Advanced Institute of Science and Technology har skapat ett system som lÄter dig ladda cirka 40 telefoner samtidigt, pÄ ett avstÄnd av cirka fyra meter bort, utan ledningar.

LÄS OCH: Vill du ladda din smartphone med din kroppsvĂ€rme?

Teknik kallas Dipolespiralresonanssystem (DCRS) och anvÀnder magnetfÀlt som kan leverera ström till enheter med till och med stora dimensioner, sÄsom tv-apparater eller bÀrbara datorer, och Àr utvecklingen av ett system som uppfanns av MIT, Par magnetiskt resonanssystem (CMRS).

Skillnaden jÀmfört med den tidigare tekniken Àr att den fungerar över lÀngre avstÄnd, med tanken att göra laddningspunkterna som hotspotzoner dÀr det rÀcker för att komma nÀra att ladda telefonen oberoende av varandra.

trÄdlöst-chg2

Med DCRS Àr det redan möjligt att driva en TV a LED cirka 5 meter bort, eller ladda upp till 40 smartphones samtidigt, baserat pÄ kraften som ges till de tvÄ spolarna som skapar det elektromagnetiska fÀltet.

För nÀrvarande finns det bara ett stort problem med DCRS: Det avmagnetiserar alla kreditkort som finns i nÀrheten, för att inte tala om det faktum att dess möjliga lÄngsiktiga effekter för mÀnniskor eller djur Ànnu inte Àr kÀnda. Vi hoppas dock att den hÀr tekniken hittar sin vÀg till kommersialisering, eftersom tanken att ladda telefonen helt enkelt genom att komma in i ett rum Àr för frestande att inte vilja se den förverkligas.