Hur man lyfter upp till 100 kg tack vare Daewoo exoskeleton

Hur man lyfter upp till 100 kg tack vare Daewoo exoskeleton

Vi kom Àntligen dit: Äterigen visar science fiction sig vara en föregÄngare till framtida innovationer, sÄ mycket att den har förutsagt tillkomsten av exoskelett. Robotrustningen som Ellen Ripley mötte, i drottningen av Xenomorphs, Àr nu verkligen i testfasen, designad av Daewoo.

LÄS OCH: Jonglering av robotar som gör nummer med bilar (video)

Apparaten utvecklades i syfte att underlÀtta arbetet i varv, dÀr det ofta förekommer behov av att flytta mycket tunga föremÄl och placera dem exakt. Tack vare den hÀr enheten som för nÀrvarande kan höja ca. 30 kilo utan nÄgon anstrÀngning kan denna uppgift bli extremt lÀtt.

Vi befinner oss dock fortfarande i ett mellanstadium, eftersom exoskelettet fortfarande Àr stort begrÀnsningar: just nu klarar det faktiskt inte av att hantera hala golv eller rörelser som krÀver markerade rotationer och varaktigheten av batteri, begrÀnsad till cirka tre timmar, rÀcker inte för att tÀcka ett helt skift. Dock sa Daewoo att försöken gÄr bra, och attslutmÄlet Àr att hantera att skapa en enhet som kan lyfta upp till 100 kilo.

Om alla dessa förbÀttringar kommer att genomföras, snart kan bygga fartyg vara ett jobb inom vem som helst, men framför allt skulle de kunna förbÀttra de nuvarande arbetarnas villkor, ofta tvingade till stora anstrÀngningar.

GATA: Engadget