Hur mycket minne lagras i en mÀnniskokropp? (video)

 Hur mycket minne lagras i en mÀnniskokropp?  (video)

Hur mycket information lagras inom oss? I grund och botten mindre Àn vad vi tycker. Allt du behöver Àr cirka 1,5 GB, vilket Àr mer Àn tillrÀckligt stort för att lagra din genetiska kod. Veritasium gjorde matematiken i sin senaste video och kom ut med den faktiska minnesstorlek som behövs.

Uppenbarligen, eftersom det i vĂ„r kropp finns cirka 40 miljoner till en tredjedel av cellerna, och var och en av dem innehĂ„ller den ökĂ€nda 1,5 GB, i sanning Ă€r det totala bagaget med information cirka 60 zettabyte (dvs. en 60 med 21 0 efter) . Även om informationen upprepas Ă€r det ett riktigt stort antal, men det Ă€r det verkliga minnet som behövs för att lagra all data som lagras i en mĂ€nniska. För att förstĂ„ hur stor den Ă€r, vet du att all digital information i vĂ€rlden inte överstiger 4o ZB.

Men vet ocksÄ att 99,9% av vÄr genetiska sammansÀttning delas av alla andra mÀnniskor pÄ jorden. Det som gör oss unika Àr mycket mindre Àn en Zettabyte, det tar faktiskt mindre Àn en megabyte för att göra oss annorlunda.

SÄ 1,5 GB genetisk kod, 60ZB för hela kroppen och mindre Àn en megabyte för att göra oss till de vi Àr, fascinerande, va?