Hyunday presenterar en konvoj av automatbilar (video)

Hyunday presenterar en konvoj av automatbilar (video)

Google Àr inte den enda som arbetar med att automatisera bilar: det Àr det ocksÄ Hyunday, den berömda koreanska tillverkaren, har faktiskt presenterat sitt nya projekt om bilsÀkerhet med ett imponerande video-, dÀr en bilkonvoj överges av dess förare.

LÄS OCH: Uber kommer att anvĂ€nda sjĂ€lvkörande bilar

I det hÀr fallet Àr emellertid mÄlet som ska visas mycket annorlunda: vi pratar inte om bilar som du kan ange en destination och vÀnta tills de tar dig dit, men ett slags stresstest som sofistikerade mÀnniskor utsÀtts för sÀkerhetssystem monterad pÄ 2015-versionen av Hyunday Genesis.

I videon startas en rad bilar av deras förare för att följa en lastbil: efter att ha stÀllt inASCC (Advanced Smart FarthÄllare), det vill sÀga den automatiska kontrollen av bilens kryssningshastighet, förarna överger bilarna och hoppar pÄ ett fordon som passerar nÀra dem.

I ögonblicken som följer Àr att testaLKAS (kontrollen för körfÀltunderhÄll) och denAEB (automatiskt bromssystem): vi vill inte avslöja detaljer om resultatet av operationen, men vi lÄter dig följa den spektakulÀra videon, dÀr dessa system visas som ger sitt bÀsta.

Om du sedan blir fascinerad av hur och var dessa tester utfördes kan du ocksÄ titta pÄ video- bakom kulisserna och till den officiella webbplatsen för projektet, dÀr du kan hitta all information du vill ha.