I framtiden kommer smartphones att ha 1 terabyte RAM

I framtiden kommer smartphones att ha 1 terabyte RAM

Den senaste forskningen som utfördes vid Rice University (Texas, USA) kunde revolutionera vĂ€rlden av mobilteknik och inte bara. Enligt forskarna i forskargruppen kommer det, tack vare en viss form av minne som kallas ”Resistive RAM” (RRAM), att vara möjligt att nĂ„ kapacitet upp till 1 TB i mycket smĂ„ utrymmen.

LÄS OCH: Hur mycket minne lagras i en mĂ€nniskokropp?

Materialet som anvÀnds för denna teknik Àr oxid kisel porösa vars hÄligheter Àr fyllda med Àdla metaller som guld och platina. Fördelarna med kisel har lÀnge varit kÀnda för elektronikindustrin som föredrar det för nÀstan alla komponenter i kretsarna för dess egenskaper sÄsom vÀrmebestÀndighet, lÄg konsumtion av energi e lÄga kostnader.

1 terabyte-2 ram

Sökresultatet Àr dÀrför ett RAM-modul med hög densitet kan tredubbla mÀngden bitar per cell, frÄn tre till nio, och som tillÄter, Ätminstone teoretiskt, att innehÄlla 1 TB information i storleken pÄ en frimÀrke; en dimensionell faktor som syftar till att locka uppmÀrksamheten pÄ marknaden för mobila enheter, som smartphones och bÀrbara datorer.

James Tour, chef för forskargruppen, sa att han kommer att trÀffa en överenskommelse med a under de kommande veckorna producent för nÀrvarande anonym. Som slutanvÀndare kan vi bara hoppas pÄ att dessa moduler kommer in pÄ marknaden sÄ snart som möjligt och vi Àr nyfikna pÄ att se vilka utvecklingen kommer att ta med, Àven inom programvarufÀltet.

Gata