IKEA presenterar nya möbler som kan monteras pÄ fem minuter (video)

IKEA presenterar nya möbler som kan monteras pÄ fem minuter (video)

Om manuella fÀrdigheter Àr inte din forte, och i ditt hem ser alla skoskÄp som du har försökt att montera sjÀlv vacklande och formlösa trÀhögar ut? IKEA kunde ha lösningen pÄ detta ocksÄ tack vare den innovativa metoden att producera möbler som lovar att vara monteras pÄ 5 minuter och utan hjÀlp av nÄgot instrument.

LÄS OCH: Skrivbordet som hĂ„ller dig i form genom att förvandla dig till hamstrar

Den hĂ€r veckan presenterade den svenska jĂ€tten den nya möbelserien ”Regissör”: den innehĂ„ller ett soffbord, bokhyllor och garderober och Ă€r den första som integrerar den nya monteringsmetod som studerats av IKEA-ingenjörer.

Denna metod baseras pÄ eliminering av spikar, bultar och skruvar och pÄ anvÀndningen av speciella trÀpluggar, speciellt skapade för att passa mellan en panel och en annan. För att ytterligare stÀrka förbindelsen mellan de tvÄ delarna kommer de nya panelerna att ha 45 graders formade hörn (istÀllet för den klassiska 90), för att bÀttre fördela belastningen pÄ bÄda.

Innovationen stannar dock inte dÀr: Àven panelerna inuti dem kommer faktiskt att vara tillverkade pÄ ett sÄdant sÀtt att mÀngden trÀ som anvÀnds anvÀnds, utan att pÄverka deras motstÄnd.

Regissör-serien kommer att sĂ€ljas denna mĂ„nad, med varierande priser frĂ„n cirka € 100. Under tiden, om du vill inse de gjorda Ă€ndringarna och börja göra anteckningar för montering av dina framtida möbler, hittar du en videopresentation av den nya möbelraden nedan.

GATA: GrÀnsen