Indisk politiker anvÀnder ett hologram för sina tal (video)

Indisk politiker anvÀnder ett hologram för sina tal (video)

Under valkampanjen Àr politikerna frÀmst angelÀgna om hur man nÄr sÄ mÄnga vÀljare som möjligt, och om du trodde att du hade sett dem alla mellan lÄdor, bussar och campare hade du förmodligen inte tagit hÀnsyn till det Narendra Modi, Indisk politiker som för nÀsta val har beslutat att anvÀnda sig av hologram.

LÄS OCH: TvĂ„ mĂ€n försöker bygga tidsmaskinen

Om det redan i smÄ lÀnder kan vara ett problem att planera olika möten under den begrÀnsade valperioden Àr det faktiskt Ànnu mer komplicerat att kunna nÄ utöver miljarder invÄnare av Indien. För att övervinna kylan i en tv-lÀnk mÄste en futuristisk teknik som ett hologram ha verkat vara den sjÀlvklara lösningen.

Enligt Times of India, uppnÄs illusionen genom att placera en projektor ovanför scenen som riktar bilderna mot golvet, frÄn vilka de kommer att reflekteras mot vingarna. Bakgrunden mot vilken bilden sedan projiceras Àr gjord av ett speciellt material, nÀstan transparent, vilket skapar en illusion av tredimensionalitet.

Som i alla politiska tvister med sjÀlvrespekt, uppenbarligen kontrovers: denna kommunikationsmetod som Àr vÀrd den bÀsta science fiction-filmen kolliderar faktiskt lite med de vanliga problemen i Indien och Narendra Modis kampanj, som bland sina grundlÀggande punkter, till exempel byggande av badrum i hem, en funktion som endast 66% av bostÀderna har.

Under tiden lÀmnar vi dig till videon av projektionen, verkligen vÀrdig att ses, och till webbplatsen för politiker, som tack vare denna teknik har planerat ett live-möte pÄ över 100 olika platser ikvÀll kl.

GATA: GrÀnsen