Instagram: ÄtgÀrder mot mobbning presenteras vid tioÄrsdagen

Instagram: ÄtgÀrder mot mobbning presenteras vid tioÄrsdagen

Instagram-plattformen har funnits i tio Är nu. NÀstan allt som kan representeras i form av en bild representeras hÀr. Jubileet anvÀndes ocksÄ som ett tillfÀlle att meddela nÄgra förÀndringar.

Instagram firar sin tionde födelsedag. Följaktligen finns det ett officiellt blogginlÀgg frÄn Adam Mosseri, Instagram-chefen. I det firar företaget inte bara tidigare framgÄngar och pÄminner om de viktigaste ögonblicken i apphistorien, utan ger ocksÄ en inblick i framtiden. Gruppen meddelade nyligen en uppdatering av direktmeddelanden pÄ plattformen. Som ett resultat har Instagram fÄtt en messenger-funktion som gÄr lÄngt utöver enkla privata meddelanden. Denna funktion Àr ocksÄ avsedd att förhindra mobbning i framtiden.

Kommentarer döljs automatiskt

Under ett Är har Instagram skickat ut en varning innan han skriver en potentiellt stötande kommentar och indikerar att ditt eget konto kan raderas om ett meddelande bryter mot anvÀndarvillkoren. Denna varning sÀgs ha minskat antalet negativa kommentarer avsevÀrt. Emellertid har förolÀmpningar frÄn plattformen Ànnu inte helt försvunnit. I nÄgra dagar har appen testat en funktion som automatiskt döljer förolÀmpande innehÄll. Twitter fortsÀtter ocksÄ pÄ ett liknande sÀtt med svar pÄ tweets som innehÄller förolÀmpningar. Dessutom har Instagram-konton fÄtt mer kontroll över vem som kan interagera med dem pÄ plattformen, och ett stort antal meddelanden kan helt enkelt raderas och flera anvÀndare kan blockeras pÄ en gÄng. En anvÀndbar förbÀttring, sÀrskilt med den sÄ kallade skitstormen.

MÄnga av dessa funktioner kommer ocksÄ att finnas tillgÀngliga i framtiden med Instagram Direct-nyhetstjÀnsten. FörolÀmpningar flyttas sedan inte lÀngre frÄn kommentarkolumnen till direktmeddelandena. Dessutom kommer det snart att finnas flikar för Instagram-rullar och shopping. Reels utvecklades praktiskt taget som Facebooks TikTok-konkurrent.

KĂ€lla: Instagram

OcksÄ populÀrt bland Areamobile-lÀsare: Facebook kombinerar meddelandesystemet för Facebook-messenger med Instagram.  Samtidigt fÄr Instagram nya funktioner frÄn syster-appen.  I framtiden kommer WhatsApp-meddelanden ocksÄ att integreras i de andra apparna.företag

Meddelanden pĂ„ Facebook och Instagram gĂ„r samman – i framtiden ocksĂ„ med WhatsApp

Facebook kombinerar meddelandesystemet för Facebook-messenger med Instagram. Samtidigt fÄr Instagram nÄgra nya funktioner. Facebook mÄste ge arvtagarna till en flicka direkt tillgÄng till den avlidnes blockerade konto.  En sÄdan dom frÄn BGH.företag

Digital arv: Facebook mÄste ge arvingar direkt tillgÄng till konton

Facebook mÄste ge arvtagarna till en flicka direkt tillgÄng till den avlidnes blockerade konto. En sÄdan dom frÄn BGH. En avgift pÄ 30 procent mÄste betalas till Apple för transaktioner i App Store.  Facebook fÄr inte ge en hÀnvisning till detta.företag

Apple: Facebook fÄr inte visa App Store-avgiften

Apples policy för App Store kritiseras för nÀrvarande starkt. Facebooks hÀnvisning till avgiften pÄ 30 procent visas kanske inte.

Vi har markerat affiliate-lÀnkar med en asterisk. Vi fÄr en liten provision för ett köp via vÄr lÀnk och kan dÀrmed delvis finansiera den kostnadsfria webbplatsen med denna inkomst. Det finns inga kostnader för anvÀndaren.

Tillbaka

1 2 Instagram: Ă„tgĂ€rder mot mobbning presenteras vid tioĂ„rsdagen Bildgalleri för “Instagram: Ă„tgĂ€rder mot mobbning presenteras vid tioĂ„rsdagen”