Intel och Stephen Hawking skapar framtidens rullstol (video)

Intel och Stephen Hawking skapar framtidens rullstol (video)

Det finns de som presenterar nya telefoner och de som presenterar nya rullstolar. Nuförtiden Intel i sjĂ€lva verket visade den sin nya “smarta” rullstolsmodell, som fick applĂ„der och stöd av Stephen Hawking, en av de största levande forskarna (och förmodligen nĂ„gonsin).

Rullstolen skapades av “Internet of Things” -avdelningen och Ă€r utformad för att upptĂ€cka biometriska data frĂ„n anvĂ€ndaren och visa dem pĂ„ olika pekskĂ€rmar.

Enheten kan dĂ€rför visa data som rör hĂ€lsan hos dem som anvĂ€nder den, inklusive kroppstemperatur, hjĂ€rtfrekvens och blodtryck, förutom data som rör stolen sjĂ€lv. Det lĂ„ter dig ocksĂ„ snabbt bedöma om en plats Ă€r lĂ€mplig för handikappade eller inte och om det finns arkitektoniska hinder. Hawking, varav en biofilm kallad Teorin om allt arbetat med Intel-ingenjörer i ungefĂ€r tio Ă„r pĂ„ detta projekt och uppgav att denna rullstol Ă€r ett exempel pĂ„ hur teknik, nĂ€r den tillĂ€mpas pĂ„ funktionshinder “Ă€r ett av de omrĂ„den dĂ€r framtidens teknik Ă€r mest utmanad” .