Internet.org börjar sin utmaning att föra internet till hela världen

Internet.org börjar sin utmaning att föra internet till hela världen

Internet.org, det starkt önskade projektet Mark Zuckerberg för att föra Internet till hela världen börjar det ta de första konkreta stegen för sitt uppdrag: ett år efter tillkännagivandet börjar vissa tjänster vara tillgängliga i zambia.

L√ĄS OCH: Project Loon, Google-ballongen som g√•r runt v√§rlden p√• 22 dagar

Grundaren av Facebook, efter avslöjandet av projektet, missade han inte ett tillfälle att komma ihåg hur internetanslutningen nu måste betraktas som en mänsklig rättighet, och hur tillgängligheten till denna tjänst kan bidra till att förbättra människors liv även i länder där det finns avgjort fler prioriterade problem.

Det afrikanska landet från vilket projektet startar kännetecknas till exempel av en extremitet fattigdom och en livslängd genomsnitt som inte överstiger 40 år. Exakt av denna anledning, tack vare internet.org, tillgång till information om hälsa (MAMA, en portal för mammas hälsa, och Zambia uReport, med fokus på AIDS), omanvända sig av (Go Zambia Jobs) och a lokala tjänster (eZeLibrary).

Viss kritik har naturligtvis framförts för närvaron i den fullständiga listan över tjänster av Facebook, det berömda sociala nätverket och applikationen för dess chatt, Messenger. Tillsammans med dem är de dock också närvarande AccuWeather för väderprognosen, Google Sök för sökningar e Wikipedia.

Sådana tjänster kommer att erbjudas gratis för alla användare som har en operatörs mobiltelefon Airtel, som har cirka 5 miljoner abonnenter i landet, men Zuckerberg och föreningen planerar att öka spridningen till nya användare och andra länder, så att applikationen kan laddas ner från Google Play Butik, för Android-terminaler, från Internet.org-webbplatsen eller från Facebook-applikationen.

Kommer detta initiativ verkligen att förbättra livsläge av invånarna i länder i ett tillstånd av fattigdom? Satsningen är mer än öppen, och även om många och större problem kommer att fortsätta att samexistera i den omedelbara framtiden, detta ytterligare steg mot globalisering, spridningen av en kultur mer och mer gratis och en öppning mot information som kan vara till stöd för att hantera nödsituationer.

Källa: Repubblica.it