IRIS +: en drönare som följer Àgaren för luftfoto i tredje personen (foto)

IRIS +: en drönare som följer Àgaren för luftfoto i tredje personen (foto)

Om du Àr gudar extremsportentusiaster och utomhusaktiviteter kommer du att kÀnna till videokameror Go Pro och liknande, som ofta lÄter dig skapa hisnande bilder. En av nackdelarna med denna typ av kamera Àr dock det faktum att den behöver nÄgon eller nÄgot för att hÄlla dem i rÀtt position. Drönaren IRIS + av 3D Robotics lovar att ge en aero-kameraman kunna följa dig sjÀlvstÀndigt.

LÄS OCH: Smarta tennisracketar tack vare ett Sony-tillbehör

De resulterande videoklippen kommer dÄ att vara i tredje person. För att kunna hantera flygplanet krÀvs en Android-smartphone utrustad med GPS; med den relativa appen Àr det möjligt att styra IRIS + genom att skapa rutter och hantera fokuspunkten som ocksÄ kan fixeras pÄ ett specifikt omrÄde under hela rörelsens varaktighet.

De tekniska funktionerna i denna fyrkopter inkluderar sjÀlvskruvande propellerskruvar, LED-lampor, optimerat kraftsystem, ultralÀtta armar och, som tillval, en roterande och stabiliserad treaxlig kamerafÀste. Den autonomi som deklareras av 3D Robotics Àr 15-20 minuter.

IRIS + kommer att finnas tillgÀnglig den 15 september pÄ den officiella webbplatsen för $ 750, utan ett stabiliserat huvud som kan köpas separat för ytterligare $ 219. Med tanke pÄ att för att utföra denna typ av filmning bör man anvÀnda sig av mycket dyrare medel (frÄn en drönpilot till en kameraman pÄ en helikopter), detta alternativ sÀtter inom alla fans antenn och automatisk videokamera.

Gata