Israel testar magnetiskt levitationstÄg igen

Israel testar magnetiskt levitationstÄg igen

Det största privata israeliska försvarsföretaget Àr pÄ vÀg att lansera i kollektivtrafiksektorn, med ett projekt som involverar transport av mÀnniskor genom smÄ Àggformade bilar, driven av magnetisk levitation, som kommer att röra sig runt företagets campus pÄ 70 km i timmen.

LÄS OCH: Toyota utvecklar idĂ©er för en “flytande” bil

SkyTran Ă€r ett snabbt system för personlig transport som ger “skal” för tvĂ„ personer som hĂ€nger frĂ„n en skena med magnetisk levitation. SĂ„ mycket som det kanske lĂ„ter och verkar futuristiskt, det med magnetiska levitationstĂ„g, eller maglev, det Ă€r en idĂ© som har funnits sedan 1990, och Ă€ven om den har anvĂ€nts i vissa stĂ€der, tog den aldrig riktigt fart.

ÄndĂ„ Israel Flygindustrin hon verkar vĂ€ldigt övertygad om sitt projekt och arbetar för att fĂ„ med sig SkyTran pĂ„ Tel Aviv-campus relativt snabbt. Starten pĂ„ arbetena förvĂ€ntas faktiskt inom tre mĂ„nader med en varaktighet av ett Ă„r. Tanken Ă€r att detta pilotprojekt sedan ska utvidgas till staden. VD för SkyTran, Det kaliforniska företaget sa att det inledande spĂ„ret kommer att vara en 12-milsslinga dĂ€r bilarna kommer att röra sig 70 km i timmen. En utökad version av systemet kan nĂ„ 240 km och rymma 12 000 personer per timme.

Systemet anvĂ€nder en ”passiv” magnetisk levitation som inte behöver kraft för att flytta bilarna, utan bara en första urladdning av el, det skulle dĂ€rför vara ett ekologiskt system med lĂ„g belastning för att minska trafikstockningen i mĂ„nga stĂ€der. Det möjliga problemet Ă€r kostnaderna för genomförandet och behovet av att hitta plats för monorail i stĂ€der med tĂ€t urban struktur.

Det ÄterstÄr bara att vÀnta ett Är för att se om ett nytt sÀtt att ta sig runt i staden kommer att dyka upp i Tel Aviv.