Jetpack-ryggsĂ€cken för soldater … och kanske för OS 2020 (video)

Jetpack-ryggsÀcken för soldater ... och kanske för OS 2020 (video)

Trots all teknik som gör att det kĂ€nns mer och mer varje dag i sportvĂ€rlden har löpning trots allt varit en “ren” sport. Om vi ​​utesluter de tekniska innovationerna för dem som, precis som Pistorius, springer trots att de inte har ben, kan vem som helst springa utan stora tekniska Ă„tgĂ€rder, ett par skor rĂ€cker, ibland inte ens de … men tĂ€nk pĂ„ vad OS inte skulle bli om varje idrottare hade en ryggraket!

Å andra sidan, om du tĂ€nker pĂ„ det, blir allt vackrare och roligare med en jetpack, och kanske Ă€r det tanken som animerade forskarna frĂ„nUniversity of Arizona nĂ€r de utvecklade detta jetpack för racers.

Kallad 4MM, eftersom syftet Àr att fÄ en soldat att springa en mil pÄ fyra minuter, det vill sÀga ryggraket utvecklades av Jason Kresten och finansieras av det oundvikliga DARPA, eftersom det Àr kÀnt att soldater Àr de som försöker de roligaste leksakerna först.

Prototypen vÀger cirka 4 kilo, vilket i sig inte skulle vara mycket, men det mÄste lÀggas till den vikt som en soldat redan bÀr pÄ sina axlar. NÀr det gÀller prestanda har tester visat att det kan ta cirka 20 sekunder av i en mils skott, inte dÄligt, men det Àr fortfarande lÄngt att gÄ pÄ vÀggar som vi ser i videospel som Titanfall.