Jonglering av robotar som gör nummer med bilar (video)

Jonglering av robotar som gör nummer med bilar (video)

PÄ dina resor eller bara promenera hemifrÄn kommer du sÀkert att ha bevittnat nÄgon form av show av en gatukonstnÀr. Bland de mÄnga numren i repertoaren Àr det svÄrt att missa det klassiska spelet med tre eller flera bollar som jongleras i hÀnderna. FörestÀll dig nu en enorm robot jonglör kunna replikera antalet med bilar som bollar.

LÄS OCH: RoboCup 2014: fotbolls-VM för robotar

SÄ fantasifulla och bisarra som denna idé kanske lÄter, syftar en Kickstarter-kampanj att fÄ det att hÀnda. NÀr mÄlet pÄ $ 50.000 har uppnÄtts, a prototyp kan utföra numret med 107 kg kanonkulor. Hydraulkomponenterna i denna första version kommer fortfarande att vara desamma som den sista, men mindre i storlek.

Roboten kommer inte att vara autonom och kommer att styras av en mÀnniska genom en speciell virtual reality-system, bestÄende av handskar och Àrmar. Tack vare sensorer och ett haptiskt Äterkopplingssystem kommer det att vara möjligt att Äterskapa, pÄ ett proportionerligt sÀtt, kÀnslan av att hantera bollarna / bilarna.

Vi vet inte om denna typ av attraktion nÄgonsin kommer att integreras i en lekplats, men om du verkligen Àr angelÀgen om att prova den hÀr Ätminstone unika upplevelsen kan du finansiera kampanjen med minst 5 000 $ och ta testet med prototypen.

Gata