Kalifornien tillÄter obemannade bilar att cirkulera

Ett Google-patent kommer att lÀra sina bilar att kÀnna igen polisens medel

Förra veckan utfÀrdade den kaliforniska DMV 29 tillstÄnd för spridning av autonoma fordon, eller utan att folk kör. Tjugofem av dessa tillstÄnd vann av Google, vars projekt förmodligen Àr bland de mest avancerade. BigG-bilarna som kommer att dra nytta av den hÀr versionen kommer att vara Lexus SUV: er som Àr anpassade för att flytta pÄ statligt territorium.

De fyra Ă„terstĂ„ende tillstĂ„nden förvĂ€rvades av Audi och Mercedes Benz, tvĂ„ för vardera. De första stegen mot detta resultat togs 2012 nĂ€r tillhörande lag godkĂ€ndes. Även om cirkulationen av dessa fordon hittills inte var olaglig hade avsaknaden av specifika regler gjort att alla försök till tester eller tester utanför kretsarna upphörde.

LÄS OCH: FBI Ă€r rĂ€dd för Google Car

Nu kan alla företag som har klarat sÀkerhetstesterna och har tillrÀcklig försÀkringsskydd ansöka om tillstÄnd och betala ett blygsamt belopp pÄ $ 150 för den första bilen och $ 50 för följande. Motoriseringsdirektören Jean Shiomoto angav hur dessa fordon Àr transportens framtid och möjliggör ökad sÀkerhet och effektivitet.

Även om frĂ„gan Ă€r avgörande banbrytande och ger ny teknik i vardagen, Ă€r det inte sĂ„ förvĂ„nande att Silicon Valley hemland Ă€r den som kan skryta med denna primat.

Gata