Kartograf, kartlÀgg byggnader med Googles ryggsÀck

Kartograf, kartlÀgg byggnader med Googles ryggsÀck

I namn av sin önskan att kartlÀgga allt Àr Google villig att lÀgga en dator pÄ ryggen och fÄ dig att gÄ runt i stadens byggnader.

LÄS OCH: Ljudet frĂ„n stĂ€der pĂ„ Google Maps: Sounds of Street View

Projektet heter Kartograf, och Àr baserat exakt pÄ en ryggsÀck utrustad med all teknik som behövs för att kartlÀgga byggnaderna, medan du vandrar upp och ner pÄ de olika vÄningarna.

Inuti ryggsÀcken finns en liten dator utrustad med tekniken SLAM (Samtidig lokalisering och kartlÀggning) och ansluten till en Android-surfplatta. NÀr du gÄr skapar datorn en korrekt karta upp till 5 centimeter som du kan se i realtid pÄ surfplattan för att lÀgga till intressanta platser i farten.

Googles idé Àr att skapa kartor över de viktigaste byggnaderna, som kan anvÀndas under evenemang som konferenser, konserter eller mÀssor för att möjliggöra omedelbar orientering för alla deltagare.

Kartograf Ă€r en del av Googles “ryggsĂ€cksprojekt”, t.ex. Trekker, vilket i princip Ă€r axelöverföringen av Street View-bilen och som företaget lĂ„nar ut till ideella föreningar, skolor, forskningsstudior och alla som vill skapa visuella kartor.

Projektet föddes frÄn samarbetet med Google0s kulturinstitut och hans team med inomhuskartor, bland frukterna av denna union hittar vi ocksÄ kartlÀggningen av de 39 vÄningarna i Marriot Marquis-hotellet i San Francisco