Katten pÄ diet tack vare ansiktsigenkÀnning (video)

Katten pÄ diet tack vare ansiktsigenkÀnning (video)

Se till att din djur- Ja uppföda, pÄ rÀtt sÀtt och kvantiteter, Àr förmodligen ett stort bekymmer för alla kattÀlskare. För att hjÀlpa dig i den hÀr uppgiften, Àven under din frÄnvaro, kan den dock komma Bistro, den smart dispenser av kattmat.

LÄS OCH: Cleverpet: en hundkonsol

Tack vare en kampanj pÄ IndieGoGo kommer du faktiskt att kunna köpa och finansiera den mest sofistikerade dispensern för sÀllskapsdjur i cirkulation: Bistro kommer faktiskt att ge din katt rÀtt mÀngd mat, vid de mest lÀmpliga tiderna, genom ett ansiktsigenkÀnningssystem.

Idén kom till en av grundarna av företaget, Mu-Chi Sung, efter ett problem med sin katt Momo: katten var faktiskt sjuk med pankreatit och hade slutat mata, men pÄ grund av nÀrvaron av andra katter i huset, som ocksÄ Ät sin mat, var det inte möjligt att mÀrka problemet .

SÄ hÀr Àr lösningen: enheten levereras med en kamera (flankerad av en viktskala integrerad i frÀmre fotplattan), tack vare vilken en programvara bildbehandling kan kÀnna igen vilken katt som försöker fÄ tillgÄng till mat. Om djuret Ànnu inte har Àtit levereras rÀtt mÀngd mat, medan det inte Àr nÄgot av det som redan matats.

För att hantera systemet, aapp, som kommer att erbjuda mÄnga möjlighet: först och frÀmst, uppenbarligen möjligheten att skapa en historisk för dina kattmat för att hÄlla koll pÄ deras vanor över tiden. Du kan dock ocksÄ anvÀnda den för att inte missa dina husdjur för mycket nÀr du Àr hemifrÄn, eftersom kamera integrerad i enheten kan den anvÀndas för att observera dem medan de matas, direkt frÄn din smartphone eller surfplatta. Det kommer ocksÄ att finnas en komponent social, tack vare vilket du kan komma i kontakt med andra djurÀlskare, dela foton av dina fyrbenta vÀnner och diskutera deras kulinariska vanor.

Systemet, erkÀnner skaparna, dock Àr det Ànnu inte perfektDet kan till exempel inte hindra tvÄ djur frÄn att sÀtta in sina huvuden i slitsen samtidigt. För att övervinna denna typ av problem, men förutom att sÀtta leveransen av lite mat Ät gÄngen, en del API, tack vare vilka anvÀndare och utvecklare kommer att kunna utöka möjligheterna genom att planera förbÀttringar.

Bistro Àr tillgÀnglig, i förboka, pÄ IndieGoGo al pris 199 $, 50 mindre Àn slutpriset förvÀntas. Vi har inga stora tvivel om framgÄngen för kampanjen, som pÄ bara tvÄ dagar redan har nÄtt 93% av $ 100.000-uppsÀttningen, men tyvÀrr finns det inga sÀkra nyheter om datumen för att skicka de första modellerna, Àven om prognoserna Àr omkring februari 2015. .

GATA: GrÀnsen