Klonade stamceller som kan revolutionera medicinvÀrlden

Klonade stamceller som kan revolutionera medicinvÀrlden

Ett team av forskare anvÀnde kloning för att uppnÄ uthÄllighet celler frÄn en vuxen patients hud, i hopp om att skapa en personlig och effektiv behandlingsmetod för de allvarligaste kliniska tillstÄnd som drabbar mÀnskligheten.

LÄS OCH: Forskare genererar den artificiella slidan

För att göra detta extraherade forskarna DNA frÄn cellerna frÄn tvÄ manliga patienter i Äldern 35 och 75 Är. De DNA den smÀltes sedan med humana Àgg som donerats av fyra vuxna kvinnor för att erhÄlla klonade celler.

Studien publicerades i den vetenskapliga tidskriften Cell och visar att denna metod kan göra det möjligt för forskare att skapa specifika celler för varje patient, vilket kan bota problem som hjÀrtsjukdomar, cancer eller till och med blindhet.

Det Àr andra gÄngen i historien som mÀnskliga celler klonas, det första fallet gÄr tillbaka till förra Äret och slutfördes med celler frÄn barn, som anses vara mer hanterbara. Tack vare denna nya studie har forskargruppen, bestÄende av koreanska och amerikanska forskare, visat att uthÄllighet celler av en person kan utvecklas i de flesta mÀnskliga vÀvnader, vilket Àr bra, sÄ lÀnge de oundvikliga etiska kontroverserna tystas.