Koogeeks smarta skala, vÄrt test (foton och video)

Koogeeks smarta skala, vÄrt test (foton och video)

Det Àr inte första gÄngen vi berÀttar om en smart skala och som med all ny teknik som invaderar vÄra hem i ett försök att göra dem smarta, har vi ocksÄ inom detta omrÄde kommit att prata om en ekonomisk version av dessa skalor. Men vad ska en smart skala göra utöver vad du kan förvÀnta dig av en vanlig skala (dvs. vÀga dig sjÀlv)?

Skalan vi pratar om idag Àr skalan för Koogeek, ett företag som kontrolleras av Tomtop, ett kinesiskt företag som redan Àr kÀnt av nÄgon för sina mycket billiga smartphones som minns vÀlkÀnda produkter i sin design. HÀr Àr det lyckligtvis inte en frÄga om en apa, utan snarare en produkt i sig och med sin egen personlighet. Den Àr elegant och passar bra in i alla moderna miljöer. LED-skÀrmen Àr kanske mindre vacker men förblir bara tÀnd under vÀgningstiden. VÄgen Àr utrustad med BlÄtand och Wi-Fi och den första konfigurationen med smartphone-applikationen (Android 2.3+ eller iOS 8+) Àr det möjligt att para ihop skalan med bÄde smarttelefonen och hemnÀtverket. Du mÄste dÄ skapa ett konto och Àven koppla det till skalan. Varje vÀgning registreras sedan direkt i appen eller med ditt eget konto moln via Wi-Fi om du inte har din smartphone till hands. Den hÀr lösningen Àr helt transparent och helt funktionell: dÀrför behöver du inte oroa dig för att alltid hÄlla din smartphone nÀra nÀr du vÀger dig sjÀlv utan du behöver bara öppna appen senare för att kontrollera den insamlade informationen.

IstÀllet Àr appen nödvÀndig om du vill Àndra den du vÀger. Det Àr faktiskt möjligt att registrera sig upp till 16 olika personer, inklusive barn som du kan vÀga med en specifik funktion genom att först klÀttra pÄ vÄgen och sedan hÄlla i barnet (vi försökte med en katt, det fungerade). Applikationen hÄller data noggrant Ätskilda för varje person och lÄter dig spÄra kroppens hÀlsa över tid. För det handlar inte bara om att vÀga. Skalan kan ocksÄ mÀta

BMI (Fat Mass Index) Fettmassa Leanmassa Benmassa VatteninnehÄll i kroppen BMR (Basal Metabolic Rate) Visceralt fett

Dessa data registreras automatiskt nÀr du vÀger dig sjÀlv pÄ vÄgen och pÄ ett par sekunder (utöver den tid som krÀvs för att vÀga dig sjÀlv) med omsorg att gÄ pÄ vÄgen barfota.

Koogeeks skala överraskade oss positivt och vi tyckte att det var en intressant och mycket ”smart” produkt. I en enda blick kan du dĂ€rför ha intressanta faktorer med en blick och synkroniseringsprocessen mellan skala, moln och app Ă€r snabb och smĂ€rtfri: i vĂ„ra tester har en enda synkronisering aldrig misslyckats. Du kan köpa Koogeek pĂ„ Amazon till ett pris av 79,99 €. Du kan anvĂ€nda 20% rabattkod fram till 28 maj 2016.