Kör motorcykeln sÀkrare med den förstÀrkta hjÀlmen

Kör motorcykeln sÀkrare med den förstÀrkta hjÀlmen

NÀr en olycklig hÀndelse hÀnder med företagsamma sinnen kan det ofta vara en stimulans för uppfinningar och upptÀckter: Newton, slagen i huvudet av ett Àpple, hade idén att formulera sina berömda; mindre lycklig var Ryan Shearman, grundare och VD för FUSAR Technologies, som efter ett fall frÄn cykeln har vÀl funderat pÄ att Àgna mer uppmÀrksamhet Ät skyddet av hans huvud Àn till studiet av den kraft som hade dragit honom till marken. Han började sedan studera a ny typ av hjÀlm som kan hjÀlpa till att göra resan pÄ tvÄ hjul sÀkrare.

LÄS OCH: Sony studerar framtiden för förstĂ€rkt verklighet

Den smarta hjĂ€lmen har tillfĂ€lligt namnet “VĂ€ktaren”, VĂ€ktaren, och utnyttjar förstĂ€rkt verklighet för att varna motorcyklisten om möjliga faror: tvĂ„ kameror vidvinkel, placeras pĂ„ hjĂ€lmen och styrs av ett kort Android, rama in vad som hĂ€nder i omgivningen och informera föraren via en detaljerad intern bildskĂ€rm. Till detta lĂ€ggs en CV-funktion: allt registreras passivt och kasseras efter en viss tid, men om hjĂ€lmen kĂ€nner igen att en olycka har intrĂ€ffat sparar den inspelningen som en svart ruta.

Prototypen, presenterad klAugmented World Expo 2014, en augmented reality-mÀssa som hölls i Kalifornien den 27 till 29 maj, visade tecken pÄ slitage pÄ grund av dess anvÀndning för presentationsvideoinspelningar för den framtida kampanjen pÄ Kickstarter: Företaget hoppas, om insamlingen lyckas, att kunna sÀtta hjÀlmen i produktion om ungefÀr ett Är. Vi hoppas att det kan vara ett riktigt anvÀndbart verktyg för att öka sÀkerhet av motorcyklister frÄn hela vÀrlden.

förstÀrkt hjÀlm 2

GATA: Engadget