LG: s första hopfÀllbara och transparenta skÀrmar (foton och videor)

LG: s första hopfÀllbara och transparenta skÀrmar (foton och videor)

Den hÀr mÄnaden debuterade LG inom omrÄdet flexibla skÀrmar, presenterade prototyper redan pÄ ett avancerat stadium och lovade massproduktion för 2017. Nyheten Àr inte begrÀnsad till flexibilitet, men det koreanska företaget presenterade ocksÄ nÄgra intressanta transparenta paneler med funktioner som aldrig sett tidigare.

LÄS OCH: Sharp presenterar skĂ€rmar utan formbegrĂ€nsningar

Den visade skÀrmen Àr en 18-tums flexibel panel, gjord av polyamid, med en böjningsradie pÄ upp till 30R. I praktiken Àr det möjligt att linda in den som en cylinder med en radie pÄ 3 cm. Upplösningen Àr för nÀrvarande begrÀnsad till 1 200 x 810 pixlar, men LG har sagt att de Àr övertygade om att de vid lanseringsdatum kommer att kunna göra 60-tums paneler med Ultra HD (4K) -upplösning.

Den andra prototypen som visas Àr en panel tillverkad med transparenta OLED med ett transmittansförhÄllande (transparens) pÄ 40%. Nuvarande modeller nÄr i bÀsta fall 10%. Denna ökning möjliggjordes genom att minska storleken pÄ bildskÀrmens interna kretsar.

LG: s anstrÀngningar Àr ett verkligt steg framÄt för konsumentteknik och kan ge riktiga nyheter till en nÄgot stillastÄende marknad. Men det beror inte bara pÄ skÀrmen, för att praktiskt kunna anvÀnda dessa skÀrmar mÄste vi vÀnta pÄ att jÀmna kort, processorer och eventuella batterier ska anpassas för att bli, om inte flexibla, Ätminstone mycket tunna.

Gata