LIX Pen 3D-skrivpennan

LIX Pen 3D-skrivpennan

IdĂ©n med en 3D-penna som lĂ„ter dig “skriva” i luften Ă€r vĂ€ldigt intressant, men hittills hade resultaten inte varit spĂ€nnande, dĂ„ kom LIX Pen.

LÄS OCH: Micro, den lilla och prisvĂ€rda 3D-skrivaren

LIX Pen Àr faktiskt lÀtt, liten, praktisk, den drivs av vilken bÀrbar dator som helst och letar efter pengar under dessa timmar pÄ Kickstarter.

Dess mÄtt Àr 15 cm lÄnga med cirka en centimeter i diameter och 28 gram i vikt, vilket gör att den kan hÄllas precis som en penna. För att driva den ansluter du bara 3,5 mm-uttaget till pennbasen och den andra Ànden till en dator-USB-port. PÄ detta sÀtt kan LIX Pen vÀrma upp en PLA- eller ABS-plastfilament som Àr insatt i baksidan och slÀppa den som en slags mycket het vÀtska frÄn spetsen, vilket gör att du kan dra in luften nÀr filamentet svalnar.

vaseinside_lixpen_3d_lix_30per_1080p

Att vara en penna, det finns inget program som styr projektet, bara din kreativitet och förmÄgan att flytta pennan lÄngsamt och exakt, medan glödtrÄden, som varar cirka 2 minuter, kommer lÄngsamt ut ur spetsen och stelnar.

Dess applikationer strÀcker sig frÄn enkel kreativ design till design av smÄ juveler eller andra mer eller mindre anvÀndbara föremÄl, det Àr upp till dig att bestÀmma.

Kostnaden, om projektet hittar nödvÀndiga medel, kommer att vara $ 140, och Kickstarter-kampanjen förvÀntas starta idag.