Ljuden frÄn stÀder pÄ Google Maps: Sounds of Street View

Ljuden frÄn stÀder pÄ Google Maps: Sounds of Street View

gatuvy, den tredimensionella fototjÀnsten integrerad i Google Maps, Àr ett underbart sÀtt att praktiskt taget vandra runt i stÀder runt om i vÀrlden. Som resentusiaster vÀl vet Àr emellertid vad du kan se pÄ en plats inte allt: för att verkligen uppleva atmosfÀren i en stad mÄste du ocksÄ kÀnna dess luktar och framför allt jag ljud som fyller atmosfÀren.

LÄS OCH: Street View-bilar identifierar gaslĂ€ckor

Medan vi fortfarande mÄste vÀnta pÄ dofterna, Àr det faktiskt inte mycket svÄrare att spela in ljudet pÄ en plats Àn att fÄnga dess bilder. HÀr Àr vad nÄgra av företagets utvecklare mÄste ha tÀnkt Amplifon (vem vet bÀttre Àn nÄgon annan hur viktig hörsel kan vara), som de skapade Ljud av Street View, en webbplats genom vilken det Àr möjligt att kombinera ljudet frÄn de platser vi vill besöka till Googles tjÀnst.

De platser som för nÀrvarande Àr nÀrvarande Àr Place du Palais, ett vÀlkÀnt torg i Avignon i Frankrike, Hapuna Beach, kl Hawaii och Balboaparken i San Diego. BÀr den hörlurar (viktigt för att uppskatta ljudets tredimensionalitet nÀr du rör dig runt pÄ platserna) kan du verkligen kÀnna dig nedsÀnkt i platsens atmosfÀr.

Webbplatsen innehÄller ocksÄ instruktioner för att skapa nya registreringar, sÄ att databasen förstoras av anvÀndarna sjÀlva. Vi hoppas dÀrför att det snart Àr möjligt att praktiskt taget besöka stÀder över hela vÀrlden, dock medvetna om att ingen virtuell upplevelse, hur sofistikerad som helst, nÄgonsin kan ersÀtta en förstapersonsresa.

GATA: Engadget