Luftkonditioneringen blir smart tack vare Tado Cooling (foton och videor)

Luftkonditioneringen blir smart tack vare Tado Cooling (foton och videor)

En av ögonblickets största innovationer Àr verkligen hemautomation: tack vare nya generationens apparater blir det möjligt att styra vÄrt hem genom smartphone, slÄ pÄ och av lampor, tv-apparater och luftkonditionering automatiskt enligt vÄra behov. Problemet Àr dock att utsikterna att fÄ detta system att fungera innebÀr att vi byter ut de apparater som vi redan Àger. Lyckligtvis Ätminstone för balsam, detta Àr inte nödvÀndigt tack vare Tado Cooling.

LÄS OCH: SAM, de smarta uttagen för att göra ditt hem smart

Tado Cooling Ă€r faktiskt en enhet som just finansierats pĂ„ Kickstarter som implementerar en till synes enkel idĂ©: istĂ€llet för att ersĂ€tta alla dina luftkonditioneringsenheter med nyare modeller kan du dra nytta av deras kompatibilitet med infraröda fjĂ€rrkontroller för att fĂ„ dem att “prata” med din smartphone.

Genom att placera Tado Cooling i rummet dÀr din gamla luftkonditionering finns kan du faktiskt anvÀnda den som en lÀnk för dina enheter: den kommer faktiskt att kunna styra luftkonditioneringen genom att avge infraröda strÄlar som de klassiska fjÀrrkontrollerna, men den kommer ocksÄ att anslutas till nÀtverket. WiFi, sÄ att du kan fÄ alla instruktioner frÄn din smartphone eller surfplatta tack vare lÀmpligt Ansökan.

Möjligheterna du har med den hÀr enheten Àr mÄnga: du kan programmera luftkonditioneringsapparaten sÄ att den slÄs pÄ nÀr du Àr uppvÀrmd, ska du ÄtervÀnda till din lÀgenhet eller se till att den stÀngs av nÀr du Äker hela dagen för att inte lÀmna den för att förbruka energi i onödan. Tack vare lÀnken BlÄtanddet kommer ocksÄ att kunna upptÀcka ditt intrÀde (eller utgÄng) till ett rum och justera luftkonditioneringen dÀrefter.

Beroende pÄ vilken luftkonditionering du har och vilka alternativ den erbjuder kan du sjÀlvklart justera parametrar annorlunda: temperatur, fuktighet och kraften i flÀkt de kommer alla att finnas tillgÀngliga direkt via applikationen installerad pÄ din smartphone.

De pris av denna intressanta enhet Ă€r 99 €. Visst inte bland de billigaste, men inte ens jĂ€mförbara med vad du mĂ„ste möta för att helt ersĂ€tta ditt luftkonditioneringssystem: tack vare Tado Cooling, faktiskt med en relativt överkomlig kostnad, kan du njuta av alla bekvĂ€mligheter i ett automatiserat hem, sĂ„ att spara ocksĂ„ pĂ„ din faktura.