Lysrör alltmer förÄldrade, framtiden Àr i lysdioder.

Lysrör alltmer förÄldrade, framtiden Àr i lysdioder.

Klassiska neonrör Àr det bÀsta valet för belysning av offentliga platser eller arbetsplatser tack vare energi sparande, enkel byte och lÄng livslÀngd. PÄ senare tid har tekniken för LED-lampor rymden skapas lÄngsamt, sÀrskilt med tanke pÄ framstegen med att integrera kraftkretsar.

LÄS OCH: Den tryckta boken slĂ„r fortfarande e-böcker

Cree Àr det amerikanska företaget som alltid har varit i framkant nÀr det gÀller marknadsföring av ljus LED som en ersÀttning för traditionella ljuskÀllor. Deras nya modell (T8) följer funktionerna i de klassiska neonrören och möjliggör installation utan att Àndra den nuvarande ledningen.

Samtidigt som T8-lampan delar samma format frÄn 1970, jÀmfört med de bÀsta lysrörslamporna, uppenbarar det fördelarna: en minskning av förbrukningen med 30%, en ljusintensitet pÄ 2100 lumen och en berÀknad livstid pÄ 50000 timmar. Den enda nackdelen Àr inköpspriset pÄ $ 30.

Eliminering av behovet av kretsÀndringar gör anvÀndningen av lysdioder alltmer intressant, men de höga kostnaderna och fortfarande begrÀnsade tillgÀngligheten gör att neonljus, med deras surrande och flimrande, en konstant i vÄra dagliga aktiviteter en stund till.

Gata