Mac OS X: sju tips och tricks för Apples operativsystem

5 tips för att optimera din Mac och fÄ den att se ut som ny

Mac OS X, det berömda operativsystemet Äpple, fokuserar mycket pĂ„ att förenkla och pĂ„skynda upplevelsen av daglig anvĂ€ndning, sĂ€rskilt tack vare nĂ€rvaron av flera integrerade funktioner. I den hĂ€r artikeln gĂ„r vi för att se nĂ„gra funktioner dold och mindre kĂ€nda som du kanske har missat.

LÄS OCH: Vad Apple verkligen köper med Beats Audio-förvĂ€rvet

Optimera Wi-Fi-nÀtverket med verktyget TrÄdlös diagnos

För att komma Ă„t verktyget för trĂ„dlös diagnos, klicka pĂ„ anslutningsikonen Wifi hĂ„ll ner Alternativ (Alt) -tangenten och sedan pĂ„ “Öppna trĂ„dlös diagnos”. Ignorera det första fönstret som visas och klicka pĂ„ “Fönster” och vĂ€lj “Verktyg” frĂ„n det övre fĂ€ltet. FrĂ„n det nya öppna fönstret gĂ„r du till “Wi-Fi-analys” och kör analysen som visar den bĂ€sta kanalen att anvĂ€nda för din trĂ„dlöst nĂ€tverk.

Spela in skÀrmvideor med QuickTime

Om vi ​​mĂ„ste att spela in en video av vĂ„ra aktiviteter pĂ„ skĂ€rmen Snabb tid ger ett praktiskt grundlĂ€ggande verktyg utan behov av ytterligare programvara. För att aktivera funktionen, starta QuickTime och vĂ€lj “Ny skĂ€rminspelning” under “Arkiv” under det övre fĂ€ltet. NĂ€r registreringen Ă€r klar kan du göra grundlĂ€ggande Ă€ndringar och dela film.

Diktera texter till din Mac

Med lanseringen av Mac OS X inkluderade Apple ett praktiskt verktyg diktering texter som ersĂ€tter vĂ€l dedikerad programvara, verkligen dyrare. För att aktivera den hĂ€r funktionen, gĂ„ till “SysteminstĂ€llningar” och klicka pĂ„ “Diktering och röst”. VĂ€lj “Enabled” i fönstret som visas. Vid denna tidpunkt kan du börja diktera genom att trycka pĂ„ “Fn” -tangenten tvĂ„ gĂ„nger.

Signera dokument med förhandsgranskning

Förhandsgranskning, förutom att vara en bra PDF-redigerare / -visare, erbjuder nĂ„gra coola funktioner; bland dessa finns möjligheten att att skriva under dokument via webbkameran. För att göra detta öppnar vi dokumentet PDF som ska signeras och vĂ€lj “Skapa signatur frĂ„n (webbkamera namn)” frĂ„n knappen “Signaturer”. FrĂ„n fönstret som öppnas kommer vi att kunna “passera” vĂ„rt signatur frĂ„n ett tomt ark till ett digitalt ark.

HÀmta ordboken med en genvÀg

Mac OS X integrerar en ordbok som kan kallas upp var som helst via en enkel tangentkombination. Placera muspekaren över intresseordet och tryck pÄ Cmd + Ctrl + D eller tryck med tre fingrar pÄ styrplattan. Ett popup-fönster kommer att visa definition, synonymer och mer.

Hitta snabbt menyalternativ

NĂ€r du har att göra med ett nytt program, hitta dig runt röster av de olika meny det kan vara ett ganska slöseri med tid. Lyckligtvis, genom att klicka pĂ„ “HjĂ€lp” (Cmd + Skift + /) och leta efter kommandot i rĂ€tt fĂ€lt, kommer vi att tas direkt till objektet av intresse.

Aktivera handskriftsigenkÀnning med blÀck

BlÀck Àr ett inbyggt verktyg som aktiveras nÀr du ansluter ett grafikplatta till din Mac. NÀr den vÀl Àr aktiverad och instÀlld kan du anvÀnda enheten för att rita och ta Notera. Ett intressant inslag i blÀck (endast tillgÀngligt pÄ engelska, franska och tyska) Àr förmÄgan att kÀnna igen vÄrt kalligrafi och översÀtt det till text.

För att göra detta, vĂ€lj “TillĂ„t mig att blĂ€ck i valfri applikation” frĂ„n instĂ€llningspanelen och “HandskriftsigenkĂ€nning Ă€r PĂ„â€. Vid denna punkt i vilken textredigerare som helst Ă€r det möjligt att skriva med grafikplattan.

Förhoppningsvis detta guide lÀrde dig att anvÀnda nÄgra nya verktyg och om du kÀnner till andra intressanta funktioner, kommentera nedan med dina förslag.

Gata