Marint plankton hittat pÄ ytan av ISS

Marint plankton hittat pÄ ytan av ISS

dÀr Internationell rymdstation det Àr ofta en kÀlla till nyheter, observationer och upptÀckter, men de har i allmÀnhet satelliter, planeter eller, mer generellt, allt i rymden som sitt objekt. Det Àr dÀrför det Àr mycket förvÄnande att upptÀcka att vissa plankton, kommer frÄn de gemensamma markomrÄdena.

LÄS OCH: 3D-skrivare pĂ„ ISS

Forskare ombord pÄ ISS, ledd av ryssen Vladimir Solovyev, har faktiskt överraskat med spÄr av plankton pÄ fönster enligt stationen Itar-Tass.

Tidigare observerades det redan genom experiment som mikroorganismer som bakterier kunde överleva i rymden, men plankton Àr en ny upptÀckt i denna typ av observation. Utöver detta uppstÄr problemet med hur det hamnade pÄ stationen: vissa teorier antar att den anlÀnde dit tillsammans med leveranser som regelbundet skickas till ISS, som dock avgÄr frÄn Bajkonur, en plats som inte ligger nÀra havet.

Under tiden fortsĂ€tter arbetet med rengöring av belysarna till den internationella rymdstationen, vars genomförande ledde till upptĂ€ckten: “Vi utför speciellt arbete för att polera och sĂ€tta belysarna pĂ„ plats, vilket Ă€r sĂ€rskilt nödvĂ€ndigt för mycket lĂ„nga rymdfĂ€rder”, sĂ€ger Solovyev. De mĂ„nga operationerna utanför stationen, som faktiskt ankomst och avgĂ„ng av fordon med förnödenheter, har lett till en tung förorening av ytan.

GATA: C | Nett