Med videospel lÀr du dig engelska bÀttre

Med videospel lÀr du dig engelska bÀttre

World of Warcraft Àr ett online-rollspel som för mÄnga mÀnniskor representerar en mani, en vice, en besatthet, men ocksÄ ett sÀtt att trÀffa nya mÀnniskor, ha kul och tydligen lÀra sig engelska.

Enligt en studie utförd av Pia Sundqvist frÄn University of Karlstad Àr Liss Kerstin Sylvén frÄn University of göteborg, barn i Äldrarna 10, 11 i Sverige tillbringar 11 och en halv timme i veckan med att prata engelska utanför skolan, och att av dessa Ätminstone spenderas minst tre och en halv timme pÄ nÀtet.

Den hÀr tiden som spelas, Àven om han kanske misslyckas med förÀldrarna, gör att han kan fÄ en mÄttlig förbÀttring av bÄde skriven och talad engelska, det beror pÄ att komplexa titlar som World of Warcraft krÀva att spelaren har goda kunskaper i sprÄket för att förstÄ vad som behöver göras för att gÄ vidare.

Vad som gör videospel sÄ anvÀndbara för att lÀra sig ett frÀmmande sprÄk Àr inte bara det faktum att de Àr fulla av konstiga och mÀrkliga ord för att berika ditt ordförrÄd, utan ocksÄ för att de erbjuder en sammanhang till dessa ord. Enkel lÀsning följt av övningar kanske inte rÀcker för att komma ihÄg innebörden av en term, men om den termen Àr associerad med en trollformel som du mÄste kasta för att inte dö i spelet, kan du vara sÀker pÄ att du kommer ihÄg det.