Mejerifri ost skapad i laboratoriet (video)

Mejerifri ost skapad i laboratoriet (video)

I ett land som vÄrt, vars kulinariska rikedom Àr avund av hela vÀrlden, en idé som den av en ost skapad helt i laboratoriet och utan att anvÀnda mjölk kan det fÄ fler Àn att fÄ upp nÀsorna. I sanning kan denna upptÀckt gjord av en kalifornisk start vara ett universalmedel för veganer och de laktosintolerant.

LÄS OCH: Viruset som kunde utrota oss skapades i laboratoriet

Även om just denna mat inte tillagas direkt frĂ„n komjölk, ligger bovint DNA bakom hur beredningsprocessen fungerar. Biohacker-gruppen lyckades implantera ko-DNA i den klassiska bryggerjĂ€st, lite som det som hĂ€nder i Jurassic Park-filmen med dinosaurierna.

Den modifierade jĂ€sten kan skapa mjölkproteiner utan behov av produkter av animaliskt ursprung. Det finns fyra variationer av jĂ€st i programmet och kommer att leda till olika “mjölkar”; bland idĂ©erna ocksĂ„ att integrera delar av mĂ€nskligt DNA.

Gruppen har redan uppnÄtt mÄlet pÄ $ 15.000 pÄ Indiegogo med 25 dagar kvar, men innan den ser produkten pÄ hyllorna (Ätminstone de amerikanska) mÄste caeseario-produkten först godkÀnna FDA (Food and Drug Administration). . Och vad tycker du om en möjlig framgÄng för just denna ost för veganer och laktosintolerant?

Gata