Microsoft kommer att förena sina operativsystem till en enda version av Windows

Microsoft kommer att förena sina operativsystem till en enda version av Windows

Efter mÄnga steg tagit i denna riktning och mÄnga kritiker mottagna vid lanseringen av den nya grÀnssnitt dedikerad till datorer, kommer det efterlÀngtade tillkÀnnagivandet Àntligen: Microsoft kommer att förena nuvarande versioner av Windows i ett enda operativsystem.

LÄS OCH: Microsoft vill motverka CarPlay med Windows i bilen

Uttalandet kommer direkt frÄn företagets VD, Satya Nadella, som under en konferens med analytiker fokuserade pÄ Microsofts resultat under Ärets första kvartal offentliggjorde nÄgra planer för framtiden.

Enligt Nadellas ord har Microsoft faktiskt redan omorganiserat sina egna utvecklingsteam operativsystem, flyttar frÄn tre olika team till ett, arbetar med en gemensam arkitektur. Denna radikala förÀndring har förmodligen visat sig vara oumbÀrlig med tanke pÄ de viktiga konsekvenserna av valet, vilket leder till behovet av att skapa ett operativsystem som kan anpassas till alla skÀrmstorlekar.

Hur denna operation kommer att genomföras Àr fortfarande oklart: Nadella ville belysa hur enandet av Windows, Windows-telefon och systemet Xbox kommer att ge betydande fördelar för anvÀndare och utvecklare, som kommer att kunna skapa en enda applikation som kan fungera pÄ alla enheter som Àr utrustade med operativsystemet, men inga detaljer Àr kÀnda om det slutliga resultatet, varken estetiskt eller implementeringsmÀssigt.

Vi kan dock förestÀlla oss att nÄgra av de vÀgar som hittills har tagits av företaget kommer att förbli oförÀndrade: vi kommer förmodligen att kunna hitta ett framtida system en (kanske ny) implementering av det nu berömda kakel som har mobila enheter och Windows 8, och vi Àr ganska troliga att satsa pÄ att det inte kommer att missas bakÄtkompatibilitet med tidigare versioner av Windows, vars enorma pool av tillgÀngliga program förmodligen fortfarande Àr den starkaste styrkan idag.

GATA: GrÀnsen